یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹

حرکات اصلاحی برای سندروم دکرون

حرکات اصلاحی برای سندروم دکرون

دست، یکی از اعضای حیاتی بدن انسان است که نقش بسیار مهمی در انجام فعالیت‌های روزمره ایفا می‌کند.

تقویت عضلات دست بخصوص مچ دست از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تأثیرات مثبت آن بر کیفیت زندگی فرد بسیار چشمگیر است. تاندون‌ها طناب‌های قوی و انعطاف‌پذیری هستند که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها پیوند می‌دهند. وقتی یک عضله را منقبض می‌کنید (فشرده می‌کنید)، تاندون‌ها استخوان‌هایی که به آن‌ها متصل هستند را می‌کشند و به حرکت وا می‌دارند. دو تاندون انگشت شست را به مچ دست متصل می‌کنند. درصورتی‌که غلاف اطراف این تاندون‌ها متورم یا ضخیم شوند، اصطکاک زیادی در هنگام استفاده از انگشت شست و مچ دست ایجاد می‌شود.

دراین شرایط، رشته‌های عصبی فشرده‌ و انجام برخی از حرکات با شست و مچ دست دردناک و دشوار می‌شود. پزشکان از آن با عنوان سندرم دکرون یاد می‌کنند. معمولاً باعث ایجاد درد در نزدیکی قاعده انگشت شست می‌شود و می‌تواند تا ساعد نیز گسترش یابد. احتمالاً هنگام چرخاندن مچ دست، گرفتن هر چیزی یا مشت کردن، احساس درد خواهید کرد.

چه عواملی باعث بروز بیماری دکرون می‌شوند؟

پزشکان معتقدند که استفاده بیش‌ازحد از انگشت شست یا مچ دست و تکرار یک حرکت خاص، ممکن است پوشش اطراف این تاندون‌ها را تحریک کند. اگر پوشش تحریک شود، تاندون‌ها ضخیم‌ و متورم می‌شوند.

در زیر تعدادی از حرکات برای رفع این مشکل ارایه شده است.البته بهتر است این حرکات در زمانی انجام شود که حرکت دادن دست ،درد نداشته باشد.

تعدادی از حرکات اصلاحی:

کشش مخالف: دست خود را روی میز قرار دهید، کف دست را بالا ببرید. با نوک انگشت شست خود، نوک انگشت کوچک خود لمس کنید. این وضعیت را به مدت 6 ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید. این حرکت را 10 بار در روز تکرار کنید.

کشش مچ دست: با دست سالم پشت دست آسیب دیده را  به سمت مچ دست فشار دهید تا به خم شدن مچ کمک کند. دست ها را به مدت  15 تا 30 ثانیه در همان حالت نگه دارید. سپس با فشار دادن انگشتان در جهت مخالف حرکت اولیه، به سمت عقب بکشید. دست ها را به مدت 15 تا 30 ثانیه در این حالت نگه دارید. در طول این تمرین، بازو و آرنج را در سمت آسیب دیده به صورت صاف نگه دارید. این تمرین را 3 نوبت در روز انجام دهید.

حرکت با توپ :یک توپ پلاستیکی نرم را به مدت ۵ ثانیه در مشت خود نگه داشته و فشار دهید. این حرکت را در ۲ ست ۱۵ تایی انجام دهید.

حرکت با نوار لاستیکی: یک نوار لاستیکی خارج شصت و سایر انگشتان خود قرار دهید. انگشتان خود را باز کنید تا نوار لاستیکی کشیده شود. ۲ ست ۱۵ تایی تمرین کنید.

علی شعبانی فرد/مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.