شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۱

توصیه های بهداشتی برای شناکردن

منصور روزدار

برای ورزش در محیط آبی رعایت موازین بهداشتی فردی و محیطی الزامی است در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی امکان انتقال بیماری های پوستی و گوارشی وجود دارد.

بیماری ها شایع قابل انتقال از آب شامل و با، حصبه، اسهال خون باسیلی (شیکلوز)، فلج اطفال، هپاتیتA، اسهال خونی آمیبی، کرم های انگلی(آسکاریس، کرم های قلابدار)، کرمک و...



-آب استخر شنا باید در یک سیستم گردشی مرتب تصفیه شود.



-آب استخر شنا باید با مواد گندزا مثل کلرو اوزن گند زادیی شود و phآب استخر باید زیر 8 و بالای 2/7 باشد زیرا کلر فعال موجود در آب با افزایش phکاهش می یابد.



-حوضچه پاشویه در ورود به استخربا غلظت 1 تا 2 درصد از محلول بر کلرین تعبیه شود(قبل از ورود به استخر حتما باید پاها یک دقیقه در آن قرار گیرند)



-متراژ لازم برای هر فرد در استخر 2 و 3 متر مربع و به ازای هر نفر 2 متر مکعب آب نیاز است



-دوش گرفتن قبل و بعد از استخر لازم است (برای هر 6 نفر یک دوش )



-هر شناگر باید وسایل اختصاصی شخصی استفاده کند.



-از ورود افراد که بیماریهای پوستی و گوارشی و... و. دارند به محیط استخر جلوگیری شود



-نور مناسب در محیط استخر ضروری است



-به علت شکست انکساری نور، در آب عمق آب غیر واقعی نشان داده می شود که در هنگام پرش باید مراقب بود



به ازای هر 100 نفر یک غریق نجات لازم است



-آب استخر باید روشن و شفاف و بدون کدورت فاقد جلبک بوده و دمای آن باید در حدود 25 درجه سانتی گراد باشد.  



-با توجه به اینکه گاز کلر در غلظت های بالاتر ازppm5/3 دارای بوی نافذ بوده که در هوا قابل تشخیص است و می تواند سبب تحریک پوست و چشم ها و ریه گرددکه جهت جلوگیری از آن تعبیدتهویه مناسب لازم است





دکتر منصور روزدار/ رئیس هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان 


ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.