این غذاها باعث سلامت عروق، قلب و سایر ارگان های بدن می شوند. بعضی از غذاها باعث از سیستم شنوایی و بینایی محافظتمی کنند و مهم تر اینکه غذاهای سالم حافظه را در برابر آلزایمر محافظت می کند.
غذاهای ضد پیری عبارتند از:
- میوه ها و سبزیجات رنگی: آنتی اکسیدان ها در میوه ها و سبزیجات رنگی مانند سبزیجات سبز رنگ، گوجه فرنگی قرمز، بلوبری و هویج به متوقف کردن صدمه سلولی در اثر مولکول های ناپایدار کمک می کند. صدمه سلولی را شما نمی بینید اما نشانه های پیری مانند چین و چروک را مشاهده می کنید. بنابراین در هر وعده غذایی، نیمی از بشقاب خود را با میوه ها و سبزیجات پر نمائید. هدف شما باید 9-5 واحد در روز باشد.
- سه جزء آنتی اکسیدانی: ویتامین ث، روی و بتاکاروتن: از صدمه مولکولی به سلول ها جلوگیری می کنند. صدمه مولکولی به سلول ها علت اصلی کوری در سالمندان بالای 65 سال می باشد. برخی غذاها این فرآیند را به تاخیر می اندازند مانند اسفناج، کلم، کلم پیچ و خردل سبز. شما هنگامی که محصولات با رنگ روشن مانند ذرت، فلفل و طالبی را هم میل می کنید به بینایی خود کمک می نمایید. آنتی اکسیدان قویی که در انگور وجود دارد، رزوراترول نامیده می شود. رزوراترول باعث کاهش خطر سرطان و بیماری های قلبی می گردد. آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین ث باعث می شود پوست جوان تر به نظر بایاید. مطالعه ای در سال 2010 نشان داد خوردن مقادیر زیاد سبزیجات زرد و سبز با کاهش چین و چروک ارتباط دارد.
- غلات کامل: غلات کامل غنی از فیبر مانند جو، جو دویر، گندم، برنج قهوه ای، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهند. غلات کامل، رگ های خونی را در شرایط بهینه قرار می دهند. غلات کامل روزانه باید مصرف شوند.
- ماهی: اسید های چرب امگا 3 در روغن ماهی، مزایای ضد پیری دارند. از قلب محافظت می کنند، خطر سکته و آلزایمر را کاهش می دهند. هفته ای 2 واحد از ماهی های سالمون، قزل آلای رودخانه ای و تن توصیه می شود. در صورتی که ماهی نمی خورید از پزشک خود بخواهید مکمل امگا 3 برای شما تجویز کند.
- لبنیات: لبنیات غنی شده با کلسیم و ویتامین D، برای استحکام استخوان ها ضروری هستند. از استئوپروز جلوگیری می کنند و در سال های طلایی زندگی، شما را فعال نگه می دارند. روزانه 3 فنجان شیر، ماست و یا سایر لبنیات کم چرب برای داشتن استخوان های قوی ضروری است. لبنیات کم چرب در مقابل لبنیات معمولی کلسترول را بالا نمی برند.
- مغزها: اسیدهای چرب در مغزها از سالم ترین اسیدهای چرب هستند. میان وعده هایی که از مغزها هستند، خطر فشار خون و کلسترول بالا را کاهش می دهند. یک چهارم اونس روزانه ( 4 بادام) توصیه می شود.
- لوبیاها و عدس: حاوی پروتئین های گیاهی هستند، بنابراین به عنوان جایگزین گوشت قرمز و چربی اشباع، از پیری، بیماری قلبی و دیابت جلوگیری می کنند.
ارسال نظر