شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۷

آسیب هایی که افراد پشت میزنشین را تهدید میکند؛

آسیب هایی که افراد پشت میزنشین را تهدید میکند .

آسیب افراد پشت میز نشین

نشستن طولانی مدت آسیب های شدیدی برای افراد در برخواهد داشت .

پشت میز نشینی عوارض زیادی برای سلامتی افراد به همراه دارد، ایجاد لخته خون، آسیب به مهره های گردن و ستون فقرات، پوکی استخوان، چاقی و سندرم تونل کارپال از جمله مهمترین  این تهدیدات است.

برخی از موارد زیان بار مشاغل دفتری عبارت است از:

١- گردن درد

ساعت ها خیره شدن به صفحه نمایش یکی از مهمترین دلایل گردن درد مزمن است؛ این موضوع زمانی حادتر می شود که صفحه نمایش به طور مستقیم مقابل چشم قرار نداشته باشد و مجبور به خم کردن گردن باشید، نگه داشتن گوشی تلفن توسط گردن و شانه یکی دیگر از دلایل آسیب به گردن و ستون فقرات است. برای حل این مشکل در ابتدا باید صفحه نمایش را مستقیما مقابل چشمان قرار داد و پس از یک ساعت نشستن ۱۰ دقیقه استراحت کرد و گردن را در حالت آرامش قرار داد.

٢- ایجاد لخته خون

نشستن طولانی مدت یکی از مهمترین دلایل ایجاد لخته خون و ترومبوز وریدی است. این لخته       می تواند به سمت ریه، قلب و مغز حرکت کرده و حتی منجر به مرگ شود. نشستن بیش از ۹۰ دقیقه سبب می شود جریان خون پشت زانو ها به میزان ۵۰ درصد کاهش یابد و این عامل شانس ایجاد لخته را افزایش می دهد.

دیسک های موجود بین مهره ها، شبیه اسفنج هستند و مدام جریان خون تازه را جذب می کنند، این دیسک ها پس از نشستن طولانی مدت، عملکرد خود را از دست داده سخت و آسیب پذیر می شوند. آسیب به تاندون ها از دیگر عوارض نشستن طولانی مدت است.

٣-پوکی استخوان

عدم فعالیت فیزیکی و کم تحرکی از مهمترین دلایل تضعیف و پوکی استخوان است. برای داشتن استخوان های سالم، پیوسته در حرکت باشید.

٤-چاقی

افزایش فشارخون، کلسترول، بیماری های قلبی و دیابت، از مهمترین عوارض چاقی و اضافه وزن هستند که در نتیجه بی تحرکی بوجود می آیند.

۵- سندرم تونل کارپال

سندرم تونل کارپال (CTS) یک اختلال مربوط به اعصاب است که بیشتر در کارمندان و افرادی که برای ساعت های طولانی پشت میز می نشینند و با کامپیوتر کار می کنند دیده می شود و احتمال بروز آن در زنان سه برابر بیشتر است.

در کارمندانی که مدت زیادی را در محل کار خود پشت میز می نشینند میتوان برای جلوگیری از بروز این مشکلات دقایقی را به تمرینات کششی اختصاص دهند.

این افراد می توانند با پیاده روی، دویدن آرام، شنا کردن و دوچرخه سواری ٣ جلسه در هفته و یا شرکت در تمرینات گروهی در سالن های ورزشی  علاوه بر کمک به سلامت بدنی شان به علت ترشح هورمون BDNF در این گونه تمرینات از بروز بیماری هایی مانند کم حواسی و آلزایمر جلوگیری کرده و به حافظه طولانی مدت و کوتاه مدت خود کمک کنند.  

دکتر محمد مهدی رفیعی مسئول کمیته توانبخشی هیات پزشکی ورزشی استان مرکزی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.