یکشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۲

تغذیه برای بهبود غضروف آسیب دیده

بازسازی غضروف آسیب دیده

آسیب های ورزشی به مفاصل درورزشکاران بسیار رایج است و برای جبران صدمه وارده و بر گشت به وضعیت سلامت قبلی تغذیه مناسب از اهمیت خاصی برخوردار است.

اسید آمینه لیزین نقش مهمی را در این خصوص ایفا می کند

لیزین اسیدآمینه ضروری است به این معنا که بدن قادر به ساخت آن نیست و از طریق مصرف مواد غذایی دریافت می گردد

اسید آمینه ها که ساختار پروتئین ها می باشند به دو گروه ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند

این اسید آمینه در جذب کلسیم و  همچنین در کلاژن سازی نقش دارد و این طریق در بهبود و ترمیم بافت های آسیب دیده نقش ایفا می کند 

میوه های خشک، حبوبات، سویا، پنیر، تخم مرغ، گوشت، مرغ، بوقلمون، آجیل، ژلاتین، مخمر آبجو، ماهی و روغن ماهی حاوی لیزین می باشند

همچنین سیر، صدف، مرکبات، سبزیجات نارنجی و قرمز، چای سفید، انواع توت ها و تمشک در کلاژن سازی در بدن دخالت دارند

چیترا ایرانپور/مسئول کمیته تغذیه /هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.