پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳

دکتر غیاثوند بیان کرد؛

10 توصیه برای تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان

دکتر غیاثوند

باوجود تقارن ماه مبارک رمضان باروزهای گرم و طولانی تابستان می توان با یک برنامه تغذیه ای جهت افطار و سحر بر مشکلاتی مانند کاهش فشار-ضعف – تشنگی، گرسنگی و سرگیجه غلبه کرد.

1- در وعده سحری از مصرف غذاهایی مانند سوسیس، کالباس، سس مایونز و سیرو پیاز و غذاهای چرب پرهیز کنید. بهتر است وعده سحری شامل غذاهای آب پز و خورشت های آبدار و کم نمک باشد تا آب مورد نیاز بدن فراهم شود.

- خوردن زولبیا و بامیه درسحر منجر به گرسنگی بیشتر در طول روز می شود. بعد از خوردن سحری جهت مسواک زدن برای کاهش خشکی دهان از خمیردندان کمتری استفاده کنید.

3- از میوه های آبدار، سبزیجات و فیبرها بیشتر استفاده کنید، زیرا تشنگی درطول روز را کاهش می دهند.

4- بین افطارتا سحر حدود 8 تا 12 لیوان آب بنوشید. جهت هضم بهتر، در وعده افطار و یا سحری از غذاهای سبک و کم چرب استفاده نمایید.

5- بهتر است روزه  رابا یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر باز کرده و از مصرف غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید.

6- وعده غذایی اصلی (شام) خود را حدود 2 ساعت بعد از افطار میل نمایید.

7- همچنین برای جلوگیری از یبوست و مشکلات گوارشی پس از افطار می توان از انجیر خیس شده هلو و یا گلاب استفاده کرد.

8- ورزش کردن را فراموش نکنید چرا که ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا کمک می کند.

9-به هیچ عنوان وعده سحری حذف نشود زیرا به مرور منجر به افت عضلات بدن می شود.

10-بهتر است علاوه بر نوشیدن آب در فاصله افطار تا سحر از کربوهیدراتهایی مثل ماکارونی سبوس دار و یا نان در وعده افطار وسحراستفاده کرد زیرا کمتر باعث تشنگی خواهد شد.

  دکتر رضا غیاثوند /مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی اصفهان و دبیر علمی اولین کنگره تغذیه ورزشی ایران 

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.