فنیل آلانین از اسید آمینه های ضروری برای بدن است که باید آن را از غذا به دست آوریم زیرا بدن قادر به ساخت آن نیست. این اسید آمینه برای عملکرد طبیعی سیستم اعصاب مرکزی مورد نیاز است. همچنین به کنترل علائم افسردگی و دردهای مزمن کمک می نماید.
درافراد سالم، فنیل آلانین تبدیل به تیروزین میشود (تیروزین برای ساختن هورمونهایی چون نوراپی نفرین و اپی نفرین لازم است)، بزرگسالان ۹۰ درصد فنیل آلانین و بچهها۴۰ درصد آن را تبدیل به تیروزین میکنند.
تحقیقات نشان میدهد مصرف مکمل ال. فنیل آلانین همزمان با فعالیت ورزشی می تواند باعث افزایش متابولیسم چربی در بدن شود. در یک تحقیق که بر روی تعدادی از ورزشکاران سالم و بالغ انجام شد مشاهده گردید که مصرف روزانه ۳ گرم ال. فنیل آلانین باعث تحریک متابولیسم چربی در بدن می شود. این اسید آمینه از طریق افزایش ترشح گلوکاگون تاثیر خود را می گذارد.
فنیل آلانین در درمان افسردگی، MS ، پارکینسون، روماتیسم مفصلی، آرتروز و کاهش دردهای مزمن مفیداست.
منابع غذایی:
پنیر، آجیل و تخمه، شیر کاکائو، گوشت(بدون چربی) مخصوصا گوشت ماهیچه، مرغ و بوقلمون، شیر، تخم مرغ.
موارد احتیاط:
- اضطراب، سردرد و فشار خون بالا از عوارض جانبی است.
- ال-دوپا با فنیل آلانین بر سر جذب رقابت میکند و بنابراین نباید همزمان این دو با هم استفاده شوند.
تداخلهای احتمالی:
- ویتامین های۶B و C در جذب فنیل آلانین به بدن کمک میکنند.
- افزایش آمینواسیدها با جذب فنیل آلانین رقابت میکند.
منع مصرف:
بیماران فنیل کتون اوری از مصرف این مکمل به تنهایی و کلیه مکمل های پروتئینی که حاوی فنیل آلانین هستند منع می شوند.
آیدا غفاری- مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان مرکزی
ارسال نظر