چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۹

پروتئین های شوک حرارتی(HSP)

پروتئين هاى شوك حرارتى(HSP)

ورزشکاران در دوره تمرینات در شـرایط سخت قرار ‎میگیرند

در نتیجه انـرژی ازدست رفته حین تمرینات باید در زمان ریکاوری برگشت داشته باشد تا ورزشکار برای جلسه تمرینی بعدی آمادگی داشته باشد در واقع پس ازفعالیت ورزشی میزان ذخایر گلیکوژن کمتر می گردد در این شرایط در سلول پروتئین های شوک حرارتی تولید می شوند پروتئینهای شوک حرارتی   (پروتئین استرس سلول)  به پروتئین هایی  گفته می‌شوند که در شرایط استرس در سلول بوجود میایند  ،  این پروتئین‌ها در هسته و سیتوپلاسم سلول می‌باشد.

هنگامی که گلوکز و ذخایر گلیکوژنی به حداقل می رسند  ، میزان HSP به حداکثر خود می رسد   این پروتئین ها از سلول در مقابل آسیب محافظت  می کند.  و سلولها را قادر می سازد تا در مقابل عوامل محیطی زنده بمانند.  همچین در شرایط استرس زا همچون تغییرات دمایی بدن، فعایت ورزشی، الکل، التهاب ...میزان HSP به حداکثر میرسد تا سلول محافظت شود مصرف کروم، ویتامینهای  C, E، مصرف کربوهیدرات_پروتئین قبل و حین و بعد تمرین در بهبود وضعیت موثر می باشد.

چیترا ایران پور/ مسئول کمیته تغذیه پزشکی ورزشی استان خوزستان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.