چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵

فریب سیاه نمایی آماری درباره سرطان را نخوریم

تورج ملک محمدی

متأسفانه فضای مجازی گاهی بستری برای فعالیت شایعه سازان می شود و پیام های نادرست وبدون مطالعه علمی دست به دست می چرخد و اسباب نگرانی مردم را فراهم می آورد.

یکی از این موارد پیرامون بیماری سرطان شکل گرفته است و شاهد آمارهای کذب و درمانهای دروغین و راههای پیشگیری اشتباه و... درباره آن هستیم، اما به یاد داشته باشیم فقط منابع علمی و دانشگاهی بر پایه و اساس مطالعات علمی منبع درست به دست آوردن این اطلاعات هستند، نه پیام های منتشر شده در فضا مجازی.

هفته گذشته همایش بسیار ارزشمندی درباره مبارزه با سرطان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار و توسط معاونت محترم بهداشت وزارت بهداشت و درمان آمارهای واقعی سرطان در حال حاضر در ایران اعلام که به برخی ازاین آمارها و مطالب علمی اشاره می کنم:

🔸مصرف قلیان، تریاک، شرایط نامناسب بهداشت دهان و دندان و مصرف چای داغ در ایران از ریسک فاکتورهایی هستند که موجب ابتلا به سرطان در کشور ما می شوند.

🔸در سال ۱۹۳۰، در آمریکا تعداد ابتلا به سرطان معده مشابه امروز ما بوده است بنابراین با سونامی سرطان روبرو نیستیم.

🔸سرطان معده در ایران در میان آقایان شیوع بیشتری دارد و در زنان کمتر است

🔸نزدیک به ۳۰ درصد سرطان های ایران، گوارشی است.

🔸در حال حاضر سرطان روده بزرگ افزایش داشته است و با توجه به سالمند شدن‌ جامعه ایران، در آینده، میزان سرطان ها روبه افزایش خواهد رفت اما نمی توان گفت که با سونامی سرطان روبرو هستیم چراکه متوسط شیوع سرطان در کشور مان از متوسط شیوع آن در دنیا کمتر است

🔸سیگار، تریاک و الکل بعد از عفونت ها و رژیم غذایی نامناسب و نیز در برخی موارد اختلالات هورمونی در زنان، باعث ابتلا به انواع سرطان ها می شود.

🔸چاقی باعث سرطان معده، مری، سینه، رحم، کلیه و روده می شود و یکی از قوی ترین ریسک فاکتورها بری سرطان مری، چای داغ است و استرس هم می تواند در بروز سرطان موثر باشد

🔸هر چه تعداد بارداری و تولد در مادران بیشتر باشد، شانس ابتلا به سرطان سینه کمتر است

🔸تریاک، دو برابر سرطان‌زا تر از تنباکو است‌ و حداقل ده درصد ایرانی ها بصورت تفننی تریاک‌ مصرف می کنند

🔸۲۵ درصد ایرانی ها، چاق هستند

🔸استعمال سیگار، تریاک و مشتقات آن، استفاده از آب غیر بهداشتی و غیر لوله کشی، بهداشت پایین دهان، چاقی و عدم تحرک، فقر اقتصادی، آلودگی هوای داخل خانه و شهرها، نوشیدن چای داغ یا نوشیدنی های داغ، مصرف زیادگوشت قرمز کبابی و غذاهای کبابی سرخ شده و ‌شور از عوامل خطر سرطان مری و معده در ایران هستند

🔸افزایش امید به زندگی، کنترل عفونت ها و بیماری های واگیر، کاهش مرگ و ‌میر نوزاد و کودک، سالمندی ‌جامعه، تغییر در سبک زندگی و ‌تشخیص بهتر بیماری ها از علل افزایش آمار سرطان در ایران است

🔸می توان از ۵۰ درصد سرطان ها جلوگیری کرد  و آن را درمان کرد

🔸۳۰ درصد از کل هزینه هایی که برای درمان سرطان مصرف می شوند برای تامین داروها است

🔸مولتی ویتامین از سرطان جلوگیری نمی کند

🔸برخی داروها مثل آسپرین از بروز سرطان ‌جلوگیری می کند بنابراین توصیه می شود مردان از  سن ۵۰ سالگی و زنان در بالای  ۵۵ سالگی از آسپرین ‌جهت پیشگیری از سرطان استفاده کنند

بنده به عنوان عضو کوچکی از جامعه پزشکی کشور از مردم می خواهم درگیر سیاه نمایی های آماری نشوند. فریب تبلیغات مختلف را نخورند وبا برنامه ریزی یک زندگی سالم مصرف سبزیجات ومیوه تازه دوری از مواد مخدر و سیگار و قلیان و...و ورزش روزانه بخصوص در هوای سلام کوهستان و دوری از مواد چرب قند ی و مصرف غذاهای سالم خانگی و عدم مصرف فست فود و ... سالم و ورزشکار به امید زندگی طولانی و سالم باشند.

دکتر تورج ملک محمدی/ دبیر فدراسیون پزشکی ورزشی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.