شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶

نیازهای تغذیه ای در دوران سالمندی

تغذیه سالمندی

دوران سالمندی دوران بسیار مهمی است که توجه به نیازهای تغذیه ای در این دوران بسیار حائز اهمیت می باشد


دوران سالمندی دوران بسیار مهمی است که توجه به نیازهای تغذیه ای در دوران سالمندی بسیار حائز اهمیت می باشد. توصیه های تغذیه ای در این دوران به دلیل مصرف داروهای مختلف، بیماری های مربوط به این سن و هم چنین تغییرات بیولوژیکی با سایر گروه های سنی تفاوت دارد.مهمترین نکته در این سن تهیه غذاهایی کم حجم اما مغذی است تا بتوانیم تماما نیازهای تغذیه ای سالمند را تامین کنیم. باید دقت کنیم که افراد مسن کمتر احساس تشنگی دارند و ان امر آن ها را مستعد کم آبی و دهیدراسیون می کند. پس مصرف روزانه 8 لیوان مایعات ترجیحا آب توصیه می شود.در افراد مسن باید مصرف غذاهای چرب و شیرین را کاهش دهیم و هم چنین پروتئین مورد نیاز بدن آن ها را از منابع پروتئینی با کیفیت نظیر سفیده تخم مرغ، لبنیات کم چر ب و پاستوریزه ، مرغ و ماهی تامین کنیم. هم چنین حبوبات و غلات سبوس دار را در برنامه غذایی سالمند باید بگنجانیم.جذب کلسیم و ویتامین دی در افراد سالمند کاهش می یابد که احتمال بروز بیماری های پوکی استخوان و شکستگی های استخوان را در پی دارد پس باید منابع غنی از کلسیم را در برنامه غذایی سالمند به صورت روزانه قرار دهیم.  قرار گرفتن به مدت 30 دقیقه به صورت روزانه در معرض نورخورشید منبع تامین ویتامین دی کمک می کند هم چنین سالمندان می تواننداز مکمل ویتامین دی هم استفاده کنند. جذب روی در سالمندان پایین است در نتیجه غذاهای حاوی روی مانند غلات و حبوبات و گروه گوشت ها حاوی روی می باشد هم چنین میتوانند از مکمل روی نیز استفاده کنند. دقت کند که سالمندان باید یک سری اصول کلی تغذیه را از جمله  مصرف غذاها به شکل پخته و آب پز یا کبابی، عدم استفاده از غذاهای سرخ شده، عدم استفاده روغن نباتی و جامد، استفاده از روغن مایع،عدم مصرف غذاهای کنسروی و آماده، مصرف روزانه میوه و سبزی آن هم به صورت خام، عدم مصرف تنقلات و شیرینی جات با ارزش کم تغذیه ای، مصرف حبوبات خصوصا عدس و لوبیاها آن هم به صورت پخته، مصرف نان ها به جای برنج و ماکارونی، افزایش تعداد وعده ها وکاهش حجم وعده، استفاده از نان های سبوس دار مثل سنگک، و افزایش فعالیت بدنی حتی به صورت قدم زدن آهسته را رعایت کنند.
 

                                                                       فرناز نوری زاده-کارشناس تغذیه هییت پزشکی ورزشی استان لرستان
                                                                   

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.