دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰

علائم خاموش سرطان!

سرطان

گرچه بسیاری از سرطان ها در مراحل اولیه شناسایی قابل درمان هستند، اما این علائم را نباید به هیچ عنوان نادیده گرفت...

خشونت صدا همراه با صدای خس خس: خس خس یا خشونت صدا در اثر ابتلا به سرماخوردگی طبیعی است اما اگر این علامت در عرض دو تا سه هفته رو به بهبودی نرفت، نیاز به چک کردن دارد. خشونت صدای مداوم می تواند نشان دهنده ابتلا به سرطان گردن باشد. خس خس سینه نیز باید از طریق رادیوگرافی قفسه سینه بررسی شود و بخصوص اگر این علامت نیز بیش از سه هفته به طول بینجامد، می تواند نشان دهنده ابتلا به سرطان ریه باشد.

تعریق سنگین شبانه: بروز این علامت در دوران یائسگی طبیعی است اما تعریق شبانه سنگین می تواند نشانه ای از ابتلا لنفوم؛ تومور در حال توسعه در سلول های لنفاوی نیز باشد. دیگر نشانه های ابتلا به این سرطان شامل، لمس توده حدود دو سانتی متری یا بیشتر در زیر بغل، کشاله ران و یا اطراف گردن است.

سوزش مزمن سر دل: بعد از مصرف غذاهای چرب و تند، این احساس غیر طبیعی نیست اما اگر مشکل بیش از سه هفته و مداوم به طول بینجامد و شما نیاز به مصرف منظم آنتی اسیدها داشته باشید، ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده یا مری مطرح شود. حتی این علامت می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان پانکراس و یا تخمدان باشد.

کمردرد: کمردرد می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان لوز المعده باشد. نشانه های معمول این بیماری، درد در قسمت فوقانی شکم است که به سراسر کمر گسترش می یابد. این سرطان با خستگی و کاهش وزن نیز همراه است.

خونریزی بعد از یائسگی: تجربه خونریزی حتی بعد از یائسگی می تواند از نشانه های اولیه ابتلا به سرطان آندومتر باشد.

مشکلات ادرار: با افزایش سن و بزرگی غده پروستات، ادرار کردن مکرر بخصوص در شب در مردان بسیار شایع است اما این علامت می تواند همراه با مشکل در شروع دفع ادرار، نشان دهنده ابتلا به سرطان پروستات باشد و نیاز به انجام آزمایش و نمونه برداری وجود دارد.

مشکلات بلع: اختلالاتی مانند سکته مغزی، آسیب های مغزی و دیگر شرایط پزشکی می توانند منجر به مشکلات بلع شوند اما گاهی اوقات این علامت ممکن است نشانه کلیدی ابتلا به سرطان سر و گردن باشند. سایر علائم شامل درد در پشت دهان است. کسانی که سیگار می کشند و یا الکل می نوشند، بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان ها هستند.

شل شدن مدفوع: دفع دردناک همراه با تغییر رنگ اگر همراه با خونریزی بوده و به مدت بیش از دو هفته طول بکشد، می تواند چیزی غیر از یبوست بوده و نشان دهنده ابتلا به سرطان روده و یا در موارد نادر سرطان تخمدان و یا پانکراس باشد.

زخمی که بهبود نمی یابد: زخمی که دو تا ۴ هفته از عدم بهبود آن می گذرد، می تواند نشانه ابتلا به سرطان پوست باشد. خطر خوب این است که سرطان پوست به راحتی قابل تشخیص است و به درمان به خوبی پاسخ می دهد.

دهان یا زبان زخم: بسیاری از مردم از زخم های دهانی ناشی از عفونت های ویروسی رنج می برند اما زخم دهانی که سه تا ۴ هفته از زمان آن می گذرد و هنوز بهبود نیافت، با یا بدون درد، می تواند نشان دهنده ابتلا به سرطان دهان باشد. تکه های سفید رنگ روی زبان یا داخل دهان باید برای تشخیص این سرطان مورد بررسی قرار گیرد.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی/ دفتر آموزش و ارتقای سلامت

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.