چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴

# در خانه سالم بمانیم

رژیم غذایی سالم در دوران کرونا

تغذیه

براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی هیچ غذا یا مکمل غذایی برای پیشگیری یا درمان ویروس کرونا وجود ندارد، اما در هر صورت داشتن رژیم غذایی سالم برای تقویت سیستم ایمنی اهمیت دارد. تغذیه سالم می تواند احتمال ابتلا یا گسترش مشکلات مرتبط با سلامتی مانند چاقی، بیماری های قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان ها را کاهش دهد.

نکاتی برای داشتن رژیم غذایی سالم:

1-مصرف منابع غذایی متنوع شامل میوه ها و سبزیجات.

-در طول روز از غلات کامل و سبوس دار مانند گندم کامل، جوی دوسر، برنج قهوه ای، حبوبات، لوبیاها، سبزیجات و میوه های تازه در کنار منابع غذایی با منشا جانوری مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و شیر استفاده کنید.

2- محدود کردن مصرف نمک

- میزان نمک دریافتی خود را به کمتر از ۵ گرم در طول روز کاهش دهید.

-در صورت مصرف انواع کنسرو و کمپوت، کم نمک و کم شکر آنها را انتخاب کنید.

-محدود کردن مصرف آجیل شوردار.

- کنار گذاشتن نمکدان از سفره.

-در هنگام خرید محصولات غذایی کم سدیم را انتخاب کنید.

3-مصرف متعادل چربی ها

-جایگزین کردن کره و چربی های ناسالم با انواع چربی های سالم مانند روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن ذرت و سویا.

-جایگزین کردن انواع گوشت قرمز با انواع گوشت های سفید مانند گوشت مرغ، ماکیان و ماهی.

-مصرف لبنیات کم چرب

-خودداری از مصرف محصولات غذایی حاوی چربی های ترانس.

-آب پز کردن و بخارپز کردن به جای سرخ کردن.

4-محدود کردن مصرف شکر و قندهای ساده

-محدود کردن مصرف نوشیدنی های شیرین و گازدار مانند آبمیوه ها، آب های طعم دار، نوشیدنی های انرژی زا، شیرهای طعم دار و قهوه فوری حاوی شکر.

- به جای مصرف بیسکوئیت، کیک و شکلات از میوه های تازه استفاده کنید.

-از دادن غذاهای شیرین به کودکان خودداری کرده و مصرف نمک و قندهای ساده در کودکان زیر دو سال، توصیه نمی شود.

5-نوشدن مایعات به مقدار کافی

- مصرف مایعات برای سلامت، ضروری است. آب بهترین و سالم ترین نوشیدنی برای انتخاب کردن است. مصرف آب به جای نوشیدنی های شیرین، یک راهکار مناسب برای کاهش میزان کالری دریافتی است.

تهیه کننده: کیمیا معینی افشاری/  عضو کمیته سلامت فدراسیون پزشکی ورزشی

منبع: سازمان بهداشت جهانی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.