آنتی اکسیدان ها، از بدن در برابر رادیکال های آزاد ناشی از آلودگی هوا محافظت می کنند. رادیکال های آزاد می توانند باعث التهاب و بیماری های مختلفی شوند. بنابراین با مصرف منابع غذایی آنتی اکسیدانی در رژیم غذایی می توان از این آسیب ها در امان بود.
چه منابع غذایی مصرف شود؟
ویتامین C: یکی از آنتی اکسیدان های قوی است که باید در صدر لیست منابع غذایی مقابله کننده با آلودگی قرار بگیرد. مصرف روزانه این ویتامین در مقادیر توصیه شده، ضروری است و منابع غذایی آن شامل: فلفل چیلی، مویز، پرتقال، کلم پیچ، کیوی و کلم بروکلی است.
ویتامین E: ویتامینی محلول در چربی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. روغن زیتون، روغن آفتابگردان، بادام، فندق از منابع ویتامین Eهستند. بنابراین با انتخاب منابع سالم چربی ها و روغن های گیاهی می توان به دریافت این ویتامین کمک کرد.
امگا-۳: به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا کمک می کند و برای سلامت قلب و مغز نیز ضروری است. ماهی های روغنی، دانه کتان و چیا منبع امگا-۳ هستند، با این حال ممکن است در برخی شرایط مانند گیاهخواری، مصرف مکمل آن توصیه شود.
بتاکاروتن: میوه ها و سبزیجات قرمز و نارنجی و همچنین سبزیجات برگ سبز منابع حاوی بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و خاصیت ضد التهابی دارد. ویتامین A برای سلامتی سیستم بینایی و ایمنی ضروری است. هویج، کلم، اسفناج، فلفل دلمه ای قرمز و زرد و زردآلو از منابع غذایی بتاکاروتن هستند.
فدراسیون پزشکی ورزشی
تهیه و تنظیم: کیمیا معینی افشاری
منبع: standard.co.uk
ارسال نظر