شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹

 مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی رژیم درمانگر مطرح کرد:

تجویز رژیم غذایی توسط مربیان باشگاه ممنوع

زهرا عبداللهی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۶۰۰ کارشناس تغذیه در شبکه بهداشتی و درمانی، گفت: از مردم درخواست می کنم اگر برای کنترل وزنشان به رژیم غذایی نیاز پیدا می کنند، حتما به کارشناسان تغذیه مراجعه کرده و به تبلیغ سایت های مجازی توجه نکرده و به افراد غیرمتخصص و سودجو مراجعه نکنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فدراسیون پزشکی ورزشی به نقل از وزارت بهداشت، دکتر زهرا عبداللهی به مناسبت روز جهانی رژیم‌ درمانگر، با تاکید بر این که غذا یکی از مهم ترین نیازهای بشر است، کار و وظیفه اصلی رژیم درمانگران و کارشناسان تغذیه را ارائه مشاوره تغذیه به افراد جامعه و کمک به اصلاح سبک و بهبود تغذیه و در نهایت ارتقای سطح سلامت آنها، عنوان کرد.

وی در ادامه مطرح کرد: با توجه به این که تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها به ویژه در شرایط فعلی بحران کرونا دارد، آموزش هایی که کارشناسان و مشاوران تغذیه به مردم ارائه می دهند، چه به صورت فردی و چه در سطح جامعه، نقش مهمی در بهبود سلامت و پیشگیری از بروز عوارض و ابتلا به بیماری ها دارد.  

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: در حال حاضر کارشناسان تغذیه در شبکه های بهداشتی و درمانی کشور در مراکز جامعه خدمات سلامت مشغول ارائه خدمات به مردم از طریق آموزش و مشاوره تغذیه با رویکرد "تغذیه پیشگیر"، هستند تا به مردم در پیروی از یک الگوی غذایی صحیح و حفظ سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف، کمک شود.

وی افزود: علاوه براینها، کارشناسان تغذیه در دفاتر مشاوره تغذیه یا در بیمارستان ها نیز نقش مهمی را برعهده داشته و به ارائه رژیم غذایی مناسب برای بیماران که نقش مهمی در درمانشان دارد، مشغولند. به دلیل ضرورت تنظیم رژیم غذایی مناسب برای هر بیمار حضور کارشناس تغذیه در بیمارستان و در کنار تیم درمانی اقدام و رویکردی هوشمندانه و مهم تلقی می شود. درواقع، یکی از دستاوردهای مهم هر کشوری استفاده از خدمات کارشناسان تغذیه در بیمارستان هاست.

دکتر عبداللهی گفت: در کنار خدمات کارشناسان تغذیه در بیمارستان ها و شبکه های بهداشتی در مراکز جامع سلامت شهری و روستایی، کارشناسان و متخصصان تغذیه در دفاتر و بخش خصوصی نیز به ارائه خدمت می پردازند.

به کارگیری ۱۶۰۰ کارشناس تغذیه در شبکه بهداشتی و درمانی

وی تاکید کرد: به کارگیری کارشناسان تغذیه و استفاده از دانش و علم کارشناسان تغذیه در شبکه های بهداشتی و درمانی کشور برای ارتقای سلامت مردم و پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر و واگیر، جزو اولویت های وزارت بهداشت در حوزه بهبود تغذیه جامعه است و درحال حاضر ۱۶۰۰ کارشناس تغذیه در سطوح استان، شهرستان و مراکز جامع خدمات سلامت، به ارائه خدمات تغذیه ای و رژیم درمانی و بهبود تغذیه جامعه مشغول هستند.

دریافت رژیم های لاغری از مربیان باشگاه ممنوع 

دکتر عبداللهی همچنین درخصوص دریافت رژیم های چاقی و لاغری از مربیان باشگاهی یا افراد غیرمتخصص گفت: در حال حاضر یکی از چالش هایی که در حوزه رژیم درمانی وجود دارد، این است که افرادی که متخصص و کارشناس رشته تغذیه نیستند، به صورت غیرمجاز اقدام به ارائه رژیم های چاقی و لاغری می کنند. برای مثال، در باشگاه های ورزشی برخی مربیان ورزشی با این که تخصصی در علم تغذیه ندارند، این اقدام را انجام می دهند که کاملا غیرمجاز و غیرقانونی است. بسیار دیده شده است  افرادی که از رژیم های غلط و غیراصولی استفاده می کنند، دچار عوارض سخت و گاه برگشت ناپذیری مانند از کار افتادن کبد و کلیه و پیوند کبد و کلیه شده اند. مردم باید بدانند برای دریافت رژیم های لاغری و چاقی باید به متخصصان و کارشناسان تغذیه مراجعه کنند. استفاده از مشاوره غیراصولی تغذیه به ضرر سلامت مردم است.

وی در ادامه افزود: کارشناسان تغذیه در مراکز جامعه خدمات سلامت حضور داشته و به جمعیت تحت پوشش خود خدمات تغذیه ای ارائه می دهند و برای بیماری های شایع غیرواگیر مانند دیابت، فشار و چربی خون، چاقی و سوتغذیه به مردم مشاوره ارائه می دهند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: به کارگیری کارشناسان تغذیه در شبکه بهداشت منجر شده که مردم با این حرفه آشنا شده و این رشته بیشتر در جامعه معرفی شود. درحال حاضر مردم برای دریافت خدمات مشاوره تغذیه به این کارشناسان مراجعه می کنند و جایگاه کارشناسان تغذیه برای مردم شفاف تر شده و بیشتر شناخته شده اند.  

کمبود کارشناس تغذیه/ لزوم جذب کارشناسان تغذیه در شبکه های بهداشتی و درمانی کشور

وی با اشاره به کمبود کارشناس تغذیه برای ارائه خدمت در مراکز جامعه خدمات سلامت، عنوان کرد: نقش کارشناسان تغذیه در بهبود سلامت جامعه بسیار اهمیت دارد و باید در شبکه های بهداشتی و درمانی در مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی در همه نقاط کشور این کارشناسان را داشته باشیم، اما اکنون با کمبود کارشناسان تغذیه در شبکه های بهداشتی مواجهیم و در بسیاری از شهرستان ها کارشناس تغذیه نداریم؛ لذا اخذ مجوز جذب و به کارگیری کارشناسان تغذیه در شهر و روستا یکی از اولویت هایی است که باید جدی گرفته شود تا مردم در اقصی نقاط کشور بتوانند از این خدمات بهره ببرند.

دریافت رژیم درمانی فقط از طریق کارشناس تغذیه و رژیم درمانگر

وی در پایان در رابطه با رژیم خودسرانه، گفت: از مردم درخواست می کنم   اگر برای کنترل وزنشان به رژیم غذایی نیاز پیدا می کنند، حتما به کارشناسان تغذیه مراجعه کرده و به تبلیغ سایت های مجازی توجه نکرده و به افراد غیرمتخصص و سودجو مراجعه نکنند، این رژیم ها علمی و اصولی نیستند و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.