چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۴

اطلاعیه وزارت بهداشت در خصوص افرادی که برای مسافرت خارج از کشور به واکسن آسترازنکا نیاز دارند

آسترازنکا

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه شماره ۵ خود در خصوص شیوه نامه جدید معاونت بهداشت این وزارت اعلام کرد: افرادی که برای سفر به خارج از کشور به تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا نیاز دارند از روزهای آینده می توانند با مراجعه به دانشگاه های علوم پزشکی کشور درخواست خود را ثبت کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، به نقل از وزارت بهداشت ، متن این اطلاعیه به این شرح است: افرادی که برای سفر به خارج از کشور به تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا نیاز دارند از روزهای آینده می توانند با مراجعه به دانشگاه های علوم پزشکی کشور درخواست خود را ثبت کنند. در هر دانشگاه علوم پزشکی کمیته سه نفره ای با مسئولیت بررسی درخواست ها وجود دارد که به افراد واجد شرایط دریافت این واکسن،   ضمن اطلاع ازعوارض تزریق  واکسن یادآوری، یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا افزون بر واکسن هایی که قبلا دریافت کردند، تزریق می شود. البته تزریق واکسن های یادآوری بعد از اخذ رضایت از این افراد درخصوص عوارض احتمالی آن، صورت می گیرد.

گفتنی است با توجه به این که بین دونوبت واکسن یادآوری لازم است حداقل یک ماه فاصله وجود داشته باشد لذا افرادی که در آینده مسافرت خارجی دارند درخواست خود را در اولین زمان ممکن به دانشگاه علوم پزشکی اعلام کنند.

وزارت بهداشت همچنین درخصوص تجویز دُز سوم واکسن کووید۱۹ و واکسن مسافرین مطرح کرد. در اطلاعیه شماره ۴ آمده است: با توجه به مصوبات کمیته فنی واکسیناسیون کووید۱۹ و مرور مستندات داخلی و بین المللی برای کسب حداکثر ایمنی لازم و همچنین مراجعات افرادی که بدلیل اضطرار سفر و عدم قبول نوع واکسن دریافت شده(نوبت اول و دوم) در کشور مقصد دچار مشکل هستند موارد ذیل اعلام می شود: 

۱-افراد بالای ۶۰ سال که دو نوبت واکسیناسیون اولیه از واکسن های غیرفعال شده(سینوفارم، کوواکسین بهارات و کووایران برکت) استفاده کرده اند، بایستی نوبت سوم واکسن ترجیحا مشابه نوبت اول(غیرفعال شده) به فاصله ۴ ماه از نوبت دوم دریافت نمایند.  

۲-در حال حاضر مستندات علمی برای دریافت دُز چهارم واکسن به ویژه واکسن های مصرف شده در کشور، موجود نیست لذا دریافت دُز چهارم توصیه نمی شود.  

۳-در خصوص افرادی که به دلیل اضطرار سفر و عدم قبول نوع واکسن دریافتی توسط کشور مقصد، دچار مشکل شده اند کمیته ۳ نفره(اعضا به تشخیص دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی سراسر کشور) تشکیل و مجوز تزریق یک یا دو نوبت واکسن آسترازنکا به عنوان نوبت دوم یا سوم به صورت موردی و بعد از بیان هشدارهای لازم در خصوص عوارض احتمالی و اخذ تاییدیه رضایت آگاهانه از فرد اقدام نمایند. حداقل فاصله بین دریافت واکسن نوبت دوم و سوم یک ماه خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.