شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۷

/مطلب علمی/

چند توصیه لازم به افراد روزه دار در ماه مبارک رمضان

مطلب علمی

افراد هنگام صرف افطار و سحر از استفاده بیش از حد مواد غذایی خودداری کنند تا چربی ها فرصت سوخته شدن در بدن را داشته و در آخر ماه مبارک رمضان به چاقی مبتلا نشوند.

  • هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید. به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای کم رنگ میل کنید.
  • افطار را با خوردن خرما، کشمش، عسل و به‌طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید. به این ترتیب اشتها کنترل می‌شود و زیاده‌خوری کمتر پیش می‌آید.
  •  خوردن چای شیرین کم‌رنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم به مقدارکم در آغاز افطار مناسب است.
  • خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه می‌شود.
  • از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید. آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.
  •  زمان بین افطار تا سحر، البته با رعایت فاصله با غذا، آب کافی به صورت جرعه جرعه بیاشامید.
  • حتما برای صرف سحری، کمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا، بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید. حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید، آب، چای کم رنگ، شیر کم چربی و مانند اینها را فراموش نکنید.

اگر میخواهید در ماه رمضان ورزش کنید بهترین زمان:

  • ۱ تا ۲ ساعت بعد از افطار
  • ۱ ساعت بعد از سحر
  • ۱ ساعت قبل از افطار

اگر برنامه تمرینی سبکی دارید، تمرینات را صبح انجام دهید.

بهتر است مدت زمان تمرین بین ۲۰ تا ۴۰ دقیقه آن هم در هوای خنک و بدون تابش مستقیم خورشید باشد.

اگر برنامه تمرینی شما سبک نیست، تمرینات را از یک ساعت بعد از افطار به بعد انجام دهید، هر چه فاصله با افطار بیشتر باشد، بهتر است.

شدت تمرینات را بالا نبرید و سعی کنید تمرینات سبکی را انجام دهید.

دکتر مجتبی خادم، مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان سمنان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.