پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۷

کدام مواد غذایی را پس از ورزش مصرف کنیم؟

تغذیه

به گزارش دفتر استان فارس پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران،زمانی که صحبت از برنامه غذایی ورزشکاران می شود بیشتر به وعده غذایی قبل از ورزش توجه می شود؛ در صورتی که وعده غذایی بعد از ورزش نیز شاید به همان اندازه اهمیت داشته باشد. کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با بیان اینکه هنگام ورزش ذخایر گلیکوژن (کربوهیدرات) ماهیچه به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرد، توصیه کرد تا برای بازسازی ذخایر گلیکوژن پس از ورزش، مواد غذایی دارای کربوهیدرات بالا مصرف شود.«فاطمه نوری پور» گفت: در صورتی که این مواد غذایی بعد از ورزش مصرف شود ساخت گلیکوژن در ماهیچه افزایش می یابد؛ بنابراین توصیه می شود تا ۱۵ دقیقه پس از ورزش های سنگین یک وعده غذایی یا میان وعده مصرف شود.او افزود: مصرف مواد غذایی ای که قند خون را سریع تر افزایش می دهند مانند موز، خرما، سیب زمینی یا ماکارونی باعث افزایش بیشتری در ذخایر گلیکوژن ماهیچه بعد از ورزش می شود.این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: در صورتی که مواد غذایی دارای کربوهیدرات با تاخیر مصرف شوند بازسازی ذخایر گلیکوژن عضله به تعویق می افتد.نوری پور یادآور شد: مصرف میزان کم مواد پروتئینی مانند تخم مرغ، ماست، پنیر و کره بادام زمینی در کنار مواد غذایی دارای کربوهیدرات پس از ورزش ممکن است سرعت بازسازی ذخایر گلیکوژن ماهیچه و بازسازی عضله را افزایش دهد.او توضیح داد: مصرف امگا ۳ پس از ورزش ممکن است درد و التهاب عضلات را کاهش دهد و در صورت آسیب به مغز هنگام ورزش، بهبود را تسریع می بخشد؛ بنابراین مصرف منابع غذایی امگا ۳ مانند بذر کتان، گردو، بادام و توفو پس از ورزش پیشنهاد می شود.

این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی مصرف منابع طبیعی نیترات را نیز باعث بهبود عمکرد ورزشکاران عنوان کرد و توصیه کرد: مواد غذایی مانند چغندر، آب چغندر، اسفناج، کاهو و کرفس قبل، هنگام و بعد از ورزش های استقامتی طولانی مدت مصرف شود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.