پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۰

/هفته سلامت و ورزش/

اهمیت تغذیه سالم در ورزشکاران

عکس

نکات اساسی که ورزشکاران بایددرموردرژیم غذایی باید درنظرداشته باشندنقش تغذیه وتغذیه ی سالم می باشد.

چراکه تغذیه مطلوب، تغذیه ای است که مواد غذایی لازم را برای رشد، نگهداری، وترمیم نسوج بدن تامین می‌کند. شش گروه مهم موادغذایی عبارتنداز کربوهیدرات ها، چربی ها، پروتئین ها، ویتامین ها، موادمعدنی، آب والکترولیت ها.

بنابراین تغذیه ورزشکاران، به نسبت این که درچه سطح ورزشی (از نظرکیفی) باشندویادرچه نوع فعالیت هایی(ازنظرسرعت، شدت، وزمان اجرا) شرکت دارند، متفاوت است. امابه طورکلی، ورزشکاران روزانه به ۱۰۰۰تا۲۰۰۰کیلوکالری انرژی اضافی نیاز دارندودرصورت تعادل رژیم غذایی، با افزایش مصرف غذا بطور خودبخود این کالری اضافی را به دست می آورند. بنابراین، نسبت چربی نباید بیش از ۳۵درصدانرژی کل باشدهمچنین موادغذایی درنظرگرفته شده برای یک برنامه غذایی باید باتوجه به قد، وزن، سن، جنس وشرایط روانی ومحیط ورزشکار تهیه وتنظیم شود. وازطرفی علاوه برانرژی اضافی، ورزشکاران به مصرف مقدار بیشتری آب ومایعات، وبعضی از ویتامین ها ومواد معدنی نیاز دارند، به عبارت دیگر حدود۱۲تا۱۵درصد، سهم انرژی از پروتئین، ۲۵تا۳۵درصد، ازچربی و۵۰تا۶۰ درصد، از کربوهیدرات ها به دست می آید.

محققان توصیه می کنند که برای‌ تامین مناسب انرژی، ویتامین ها، موادمعدنی، آب والکترولیت ها، ورزشکاران باید از غذاهای متنوع به خصوص گوشت، جگر، شیر، سبزیجات، میوه ها، آب میوه ها، غلات، حبوبات ونمک یددار استفاده کنند. همچنین، ورزشکاران، علاوه بر برنامه غذایی، می توانند برحسب ذائقه هرنوع غذای دیگری را مصرف کنند، زیرا مصرف غذای مناسب ازنظر روانی ورزشکار را برای انجام مسابقه آماده تر می‌کند. پس یک برنامه غذایی سالم ومطلوب باید کلیه موادغذایی ضروری را تامین کندتابتوان هم دروضعیت عادی وهم درشرایط تمرینات با مصرف بیشتر یا اضافه کردن وعده های مصرف غذا به کار برد.

دکتر مجتبی خادم. مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان سمنان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.