یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶

در آستانه آغاز سفرهای تابستانی؛

برنامه تشدید نظارت های بهداشتی در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل ابلاغ شد

نظارت بهداشتی

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخشنامه ای برنامه تشدید نظارت های بهداشتی در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل را به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.

به گزارش دفتر استان فارس پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران به نقل از وبدا، در بخشنامه دکتر کمال حیدری به روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور آمده است: با عنایت به شروع فصول گرم سال، تعطیلات تابستانی و افزایش حجم سفرهای داخلی و در راستای کنترل و کاهش طغیان های احتمالی ناشی از شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا به ویژه  طغیان بیماری های اسهال و التور و کنترل بیماری کووید۱۹، تشدید نظارت های بهداشت محیطی هدفمند از مراکز تهیه، طبخ، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و مراکز و اماکن مشابه و همچنین سامانه های آبرسانی، استخرهای شنا و شناگاه های طبیعی در قالب اجرای برنامه تشدید نظارت ها در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل از ضروریات و مورد انتظار می باشد.

در ادامه این بخشنامه بر تامین و حفظ سلامتی آحاد جامعه و دسترسی به آب و غذای ایمن و سالم و همچنین برخورداری از فضای مناسب و بهداشتی در اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و امثال آن با اولویت کنترل بیماری کووید۱۹ و نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی و برنامه ریزی علمیاتی برای اجرای برنامه مذکور تاکید شده است.

معاون بهداشت در ادامه این بخشنامه تصریح کرده است: رعایت مفاد دستورالعمل تشدید نظارت ها و دستورالعمل بازرسی هدفمند و به کارگیری از حداکثر توان کارشناسی، تجهیزات پورتابل بازرسی، یونیفرم و خودرو متحدالشکل با نصب لگوی بهداشت و امکانات دانشگاهی به منظور اجرای صحیح برنامه مورد انتظار می باشد

بر اساس این گزارش اولویت های اجرای برنامه به شرح زیر اعلام شده اند: 

۱- حضور فعال همه رده های کارشناسی و بازرسی از ستاد معاونت بهداشت تا سطح مراکز خدمات جامع سلامت در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل طبق دستورالعمل پیوست

۲- رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۹۰ 

۳- اطلاع رسانی تلفن های سامانه۱۹۰ با اولویت مشکلات موجود در مراکز و اماکن حساس ( مطابق دستورالعمل پیوست)

۴- کنترل بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه به منظور پیشگیری از بروز طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا  به ویژه طغیان بیماری های اسهال و التور

۵- بازرسی هدفمند از مراکز و اماکن حساس، سامانه های آبرسانی، استخرهای شنا و شناگاههای طبیعی نظارت بر دفع بهداشتی فاضلاب و تشدید کنترل کیفی آب و پروتکل های بهداشتی

 ۶- ثبت نتایج بازرسی بهداشتی و نمونه برداری در سامانه های موجود

۷- نمونه برداری هدفمند از مواد غذایی سنتی و صنعتی در سطح عرضه

 ۸- توجه به نظارت بر سرویس های بهداشتی به ویژه سرویس های بهداشتی بین راهی

۹- نظارت بر برنامه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی مراکز و اماکن دارای کارشناس مشاور بهداشت محیط و قرارداد با دفاتر خدمات سلامت 

 ۱۰-استفاده از توان بخش خصوصی در ساعات اداری و غیر اداری در صورت ضرورت

 همچنین پشتیبانی و تامین اعتبارات اجرایی برنامه با توجه به حضور همکاران در ساعات غیراداری وروزهای تعطیل (از ساعت ۸ لغایت۲۰ در برخی از مناطق با توجه به موقعیت مکانی و زمانی تا ساعت ۲۴ شب توسط دانشگاه / دانشکده قابل تغییر می باشد) مورد انتظار می باشد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.