پنجشنبه ۲ تیر ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۷

مکمل ورزشی چیست و چه کاربردی دارد؟/ بخش ۲

مکمل

در بخش نخست این مطلب با مکمل ها و آثار مصرف آنها، همچنین آثار ناشی از مصرف مکمل های ورزشی و محصولات تقلبی آشنا شدیم. در بخش دوم با نحوه تشخیص مکمل مجاز و مکان های مکمل های مجاز آشنا می شویم.

نحوه تشخیص مکمل مجاز

۱-بررسی برچسب اصالت روی مکمل: در صورتی که مکمل موردنظر برچسب اصالت ندارد، از خریداری آن خودداری کنید.

برای چک کردن اصالت مکمل موردنظر خود می توانید، با مراجعه به سامانه تیتک سازمان غذا و دارو به نشانی ttac.ir و وارد کردن UID ، از اصالت مکمل خود مطمئن شوید.

۲-بررسی مکمل در سایت شرکت تولید کننده آن

۳-بررسی مکمل از طریق لیست مکمل های دارای مجوز در سازمان غذا و دارو

مکمل ورزشی مجاز را از کجا می توان تهیه کرد:

مکمل های ورزشی نیز مانند سایر کالاهای سلامت محور باید از سوی شرکت های پخش دارای مجوز به داروخانه ها تحویل و توزیع شود و ورزشکاران از طریق داروخانه اقدام به خرید این اقلام کنند.

در حال حاضر ورزشکاران مصرف کننده مکمل های ورزشی به اشتباه این اقلام را از مراکز غیر معتبر و بعضی از متصدیان باشگاه ها، با عنوان مکمل اصل و خارجی تهیه می کنند.

دلایل متعددی وجود داشته که منجر به نارضایتی و شکایت از این اقلام و فروشندگان آنها شده است:

۱-مکمل ها به صورت قاچاق وارد شده و نحوه نگهداری و توزیع مناسبی نداشته است، بنابراین منجر به بروز عوارض متعدد شده است.

۲-بسیاری از مکمل هایی که به اسم اصل به فروش می رسد، در کارگاه های زیرزمینی و محیط های غیربهداشتی، از سوی افراد بدون صلاحیت تهیه می شود و سلامت افراد را به خطر می اندازد.

۳- بسیاری از فروشندگان مکمل های ورزشی، موادی مانند کورتون، استروئید و موارد مشابه را برای نتیجه سریع تر، به صورت غیرقانونی و غیر اصولی به مکمل ها اضافه کرده و می فروشند.

دکتر «ثریا حاتمی پور»، کارشناس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.