آلودگی هوا این روزها به یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی کلان شهرها تبدیل شده است. آلودگی هوا باعث افزایش بیماریهای تنفسی ، ریوی وقلبی می گردد وهمچنین هوای آلوده باعث کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن می شود لذا ، تاکید برافزایش مصرف آنتی اکسیدانها از جمله ویتامین C و ویتامین A و ویتامین E وسلنیوم می باشد.
با افزایش مصرف مرکبات وکیوی وانار می توان ویتامین C بیشتری دریافت کرد. مصرف میوه وسبزیهایی به رنگ قرمز ، نارنجی وبنفش مثل کلم بنفش وچغندر وکدو حلوایی نیز بسیار مفید می باشد.
همچنین بامصرف انواع جوانه ها مثل جوانه گندم یا ماش میتوان دریافت ویتامین E را افزایش داد.
در روزهای آلودگی هوا مصرف فست فود و غذاهای چرب و صنعتی باید به حداقل ممکن برسد از مصرف روغنهای جامد و ترانس کله پاچه ،خامه ، کره وسرشیر اجتناب شود مصرف گوشتهای قرمز نیز محدود شود و از پروتئینهای گیاهی و گوشت سفید بیشتر استفاده شود.
در روزهای آلوده هوا ورزش وفعالیتهای بدنی در فضای باز انجام نشود و تا حد ممکن از آب و مایعات استفاده شود.
به امید سلامتی
لاله کیوانمرز
مسئول تغذیه
ارسال نظر