شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰

رژیم غذایی در بیماری آرتروز

خراسان رضوی

تغذیه مناسب کلید اصلی جلوگیری از انواع بیماری ها از جمله آرتروز است. اولین مرحله اصلی در درمان آرتروز، رساندن وزن به حد ایده آل است.

اضافه وزن بدن، باعث ایجاد فشار بر روی مفاصل و در نتیجه ایجاد سائیدگی مفاصل اندام های تحتانی بدن وارتروز می گردد. از طرفی در افراد با ریسک بالای کمبود ویتامین دی و کلسیم از جمله بانوان مخصوصا در سنین تغییرات هورمونی سنجش این موارد و رعایت رژیم غذایی که حاوی فیبر بیشتر شامل میوه ها و سبزی جات تازه،  حبوبات  و غذاهایی مانند  ماهی، دانه ها و غلات سبوس دار باشد، توصیه می شود .

در افراد کم تحرک مصرف چربی های اشباع، روغن های هیدروژنه یا جامد، غذاهای پرچرب و سرخ کرده و شکر توصیه نمی گردد، چرا که این مواد غذایی منجر به چاقی  و التهاب مفاصل و درد بیشتر میشود

مصرف میوه، سبزی، غلات کامل (تصفیه نشده وسبوس دار)، آجیل، دانه های خوراکی  و ماهی باعث کاهش التهاب مفاصل یا آرتروز می شوند .

از نظر طب ایرانی مصرف بیشتر مایعات از جمله آب میوه ها مخصوصا آب سیب و هویج؛  پودر سنجد؛ شیر؛ کاهش مصرف چای و مواد کافئینی در بهبود درد، کاهش التهاب و خشکی مفاصل موثر می باشند

مواردی چون، مارگارین، کره، کافئین، الکل، شکر سفید، تنباکو و محصولات لبنی باید از رژیم غذایی حذف شوند 

پیاده روی آرام و راه رفتن در آب برای افراد دچار آرتروز توصیه همیشگی می باشد.

دکتر ملک آرا - متخصص طب سنتی ایرانی - نایب رئیس بانوان هیات پزشکی ورزشی استان خراسان رضوی