دوشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲

مبانی تغذیه ورزشی

مبانی تغذیه

رژیم غذایی بزرگترین تاثیر را بر تمرینات ورزشکار می گذارد، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به:

۱) پیش گیری از بروز آسیب ها و بیماری ها در جریان تمرینات شدید کمک کند.

۲)باعث ایجاد سازگاری سریعتر نسبت به محرک های تمرینی شود.

هیچ ورزشکاری کاملا شبیه ورزشکار دیگر نیست. پس هیچ نوع رژیم غذایی خاصی نمی تواند نیازهای ورزشکاران را در تمام مواقع برآورده کند. نیازهای فردی و اختصاصی نیز در طول فصل تغییر می کند و ورزشکاران باید به خوبی این نکته را درک نموده و به کار گیرند.

کربوهیدرات ها مهم ترین منبع تامین انرژی هستند. ورزشکاران باید غذاهای غنی از کربوهیدرات را بشناسند و آن ها را به عنوان بخش اصلی رژیم غذایی خود قرار دهند.

غذاهای پروتئینی برای ساختن و ترمیم آسیب های عضلانی اهمیت دارند، اما باید بدانیم گه در یک رژیم غذایی روزانه و متنوع پروتئین حتی بیش از مقادیر مورد نیاز افراد عادی وجود دارد. حتی در غذاهای گیاهی هم می توان مقادیر مناسبی از انواع پروتئین ها را یافت.

رژیم غذایی مبتنی بر سبزیجات، میوه ها، بنشنجات، غلات، حبوبات، روغن و کربوهیدرات  و مقادیر کافی از ویتامین ها و مواد معدنی است.

حفظ مایعات بدن در اجرای ورزشی اهمیت دارد. مصرف مایعات قبل، در حین تمرین و پس از تمرین بویژه در آب و هوای داغ اهمیت دارد. جایگزینی نمک وقتی اهمیت می یابد که تعریق زیاد باشد.

مبانی تغذیه ورزشی

فواید تغذیه مناسب در ورزشکاران

۱)دستیابی به بهترین فواید تمرینات

۲)تسریع بازیابی و تجدید قوای ورزشکار بین دو جلسه تمرین یا مسابقه

۳)دست یابی به یک وزن و ترکیب بدنی مناسب و حفظ آن

۴)کاهش خطر بروز آسیب و بیماری ها

۵)حفظ سطوح بالای عملکرد ورزشی

علیرغم وجود این فواید، شماری از ورزشکاران به هدف های تغذیه ای خود نمی رسند. مشکلات رایج و چالش های موجود عبارتند از :

۱)دانش نا کافی از غذاها و مهارت های آشپزی

۲)مشکلات اقتصادی

۳)عدم دسترسی مناسب به غذاهای مناسب

۴)مسافرت های مکرر

۵)مصرف بی هدف مقادیر زیاد مکمل ها و غذاهای ورزشی 

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.