چند راه کار ساده:
شکل غذا خوردنتان باید منظم باشد.مثلا اگر یک روز سه وعده بخورید ،یک روز یک وعده و روز دیگر شش وعده،بدن شما گیج می شود و این اثر گرمازایی به حداقل می رسد.منظم غذا بخورید و صبحانه را فراموش نکنید
وعده های غذایی را افزایش دهید.اینطوری کالری بیشتری می سوزانید.البته وعده هایتان کوچک باشد.
مهم ترین بخش اما محتوای غذاهاست:
پروتئین ها بیشترین اثر گرما زایی را دارند.مثلا گوشت لخم تا 30 درصد کالری سوز است.یعنی اگر یک وعده ی حاوی سینه ی مرغ آب پز یا استیک کم چرب حاوی 500 کالری انرژی میل کنید می توانید انتظار داشته باشید که 150 کالریش بسوزد و هرز برود
غذاهای پر کلسیم کالری سوزهای خوبی هستند.لبنیات کم چرب هم پروتئین و هم کلسیم بالایی دارند.فراموششان نکنید
غلات سبوس دار انتخاب های خوبی هستند:جو دوسر و برنج قهوه ای برای هضم به کالری سوزی بالایی نیاز دارند.مضاف بر این که فیبر بالایی دارند و دفع را زیاد می کنند.
عدس...بله عدس کیمیایی است.یک فنجان آن حاوی میزان بالایی آهن است و درصد بالایی از نیاز به آهن را مرتفع می کند.باید بدانید که کمبود آهن متابولیسم بدن را پایین می آورد و سوخت و ساز کم می شود.البته عدس پروتئین زیادی دارد و کالری سوز خوبی است.
فلفل قرمز و چای سبز را هم که دیگر همه می دانند که چه کالری سوزهای خوبی هستند.بخورید و بیاشامیدشان و البته شورش را درنیاورید که می توانند مضر باشند
دکتر امید مرجمکی – رئیس کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان البرز