سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵

نتایج بررسی 126 سال تاریخ ورزش در دانشگاه آدلاید؛

دوپینگ توان چندانی به ورزشکار نمی دهد

در حالی که تصور عام از دوپینگ کردن عملی است که باعث افزایش زیاد و کاذب قدرت و نیروی بدن می شود یک پژوهش علمی نشان داد که استفاده از مواد نیروزا بسیار کمتر از ذهنیت موجود بر عملکرد ورزشکار تاثیر دارد و به واقع آسیب آن به مراتب بیش از منفعت آن- افزایش کاذب توان- است.


به گزارش روابط عمومی هیأت پزشکی ورزشی استان تهران، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل فدراسیون پزشکی ورزشی، در این تحقیق که در دانشگاه آدلاید استرالیا انجام شده است، عملکرد ورزشکاران مرد و زن ۲۶ رشته ورزشی حد فاصل سال های 1886 تا 2012 مورد مطالعه قرار گرفته است مطالعه ای که دربرگیرنده گزارشات ثابت شده از بازی های المپیک و رقابت های جهانی طی این سال ها بوده است. بررسی و مقایسه های صورت گرفته نشان داد که آنچنان که تصور عام وجود دارد دوپینگ تاثیر زیادی در عملکرد ورزشکاران نداشته است. از طرفی دوپینگ تاثیر منفی زیادی بخصوص در ورزش های مدرن داشته است ورزشکاران، اسپانسرها و حتی طرفداران ورزش این این نظر آسیب(جسمی، مادی و معنوی) دیده اند.


 بر اساس نتایج این مطالعه مقایسه عملکرد ورزشکاران دوپینگی با غیر دوپینگی تفاوت چندانی را نشان نمی دهد. به عبارتی بر خلاف تصور عامه ثابت شد دوپینگ نمی تواند باعث بهبود و پیشرفت عملکرد ورزشکاران شود. در حقیقت تاثیر منفی دوپینگ بیش از تاثیر مثبت آن است و توانایی های بالقوه و طبیعی انسان نقش اول را در موفقیت ورشزی داشته و با دوپینگ نمی شود توان خارق العاده یا به دست آورد. دوپینگ هرچند احتمالا پیشرفت کوچکی  را در یک بعد از عملکرد ورزشکار  ایجاد کند اما در زمینه های دیگر اثرات مخرب زیادی بر جای گذاشته است.