جمعه ۱۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۶

تغذيه ورزشکاران

تازه های تغذيه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان

شروع افطار با منابع قندی (خرما،کشمش، توت و...)در حد اعتدال به همراه مايعات مثل شير،آبميوه وسحری می بايست ويژگی يک ناهار را داشته باشد

<p dir="RTL"><strong><span style="font-size: 12pt color: #002060 ">توصيه هايي براي ورزشكاراني كه در ايام ماه مبارك رمضان مشغول فعاليت هاي ورزشي مي باشند</span></strong></p>
<ul style="list-style-type: disc ">
<li dir="RTL"><strong><span>تازه های تغذيه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان</span></strong><strong> </strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>استفاده از 4 گروه اصلی غذايی نان وغلات-ميوه و سبزی-گوشت و حبوبات-شيرولبنيات</span></strong><strong> </strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>رعايت</span></strong><strong><span>&nbsp </span></strong><strong><span>اصول اساسی تغذيه (تعادل ،تنوع ،تناسب، کفايت کنترل و کالری)</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>استفاده از سه وعده اصلی غذايی(افطاری،شام و سحری) و</span></strong><strong><span>&nbsp </span></strong><strong><span>عدم حذف هيچ کدام از اين وعده ها</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>استفاده از آب،آب ميوه و مايعات کافی در فاصله افطار تا سحر</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>بهتر است وعده افطاری ويژگی های يک صبحانه ساده،وعده سحری ويژگی های ناهار و وعده شام هم مشابه يک شام ساده در روزهای عادی باشد.</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>استفاده از خرما و کشمش به جای انواع شيرينی،زولبيا و باميه</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>پرهيز از مصرف تنقلات زياد در فاصله افطار تا سحر</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>پرهيز از مصرف نمک زياد به دليل ايجاد احساس تشنگی درطول روزو دفع مايعات از بدن</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>استفاده از خشکبارو ميوه های خشک و برگه ها به منظور تامين ان&zwj رژی وساير مواد مغذی</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>خودداری از مصرف انواع دسرها و شيرينی ها با شکر زياد در برنامه افطار و سحر</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>محدوديت استفاده از غذاهای سرخ شده به دليل اختلال در هضم مناسب غذا،سوزش سردل وافزايش وزن</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>پرهيز از مصرف نوشيدنی های حاوی کافئين در حجم زياد(چای،قهوه،نسکافه،نوشابه ها،کولاها و...)</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>استفاده از چند وعده غذايی در حجم کم و پرهيز از مصرف يک وعده غذايی در حجم زياد</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>پرهيز از مصرف زياد موادغذايی با ارزش تغذيه ای پائين نظير انواع شيرينی هاکه تنها حاوی کالری هستند و مواد مغذی کمی دارند.</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>پرهيز از مصرف انواع ساندويچ های با سس زياد،غذاهای آماده و کنسروی و غذاهای پرچرب</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>استفاده از</span></strong><strong><span>&nbsp </span></strong><strong><span>غذاهای فيبر دار (مثل0ميوه سبزيجات،حبوبات و غلات) به منظور ييشگيری ازبيماريهای غير واگير بيماريهای قلبی و عروقی ، انواع سرطانها ، افزايش چربی خون ،يبوست و..</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>مصرف غذا در وعده های سحر،افطار، شام و پس از شام به گونه ای باشد که هيچ گاه احساس سيری کامل نکنيد.</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>پرهيزازايجاد تغييرات ناگهانی و شديد در برنامه تغذيه در ماه مبارک رمضان</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>عدم مصرف غذاهايی که به طور معمول برای شخص ايجاد ناراحتی می کنند.</span></strong></li>
<li dir="RTL"><strong><span>پرهيز از انجام تمرينات ورزشی شديد در فاصله سحر تا افطار و بلافاصله بعد افطار و موکول کردن فعاليت بدنی شديد به 2 ساعت بعد از افطار</span></strong></li>
</ul>
<ul>
<li>ويژگی های سحری در ماه مبارک رمضان برا ی ورزشکاران</li>
<li>حداقل 1 ساعت قبل از اذان صبح از خواب بيدار شده و سحری را به آرامی و بدون عجله مصرف کنيد، چراکه افطاری يک وعده بسيار مهم در ماه مبارک رمضان به منظورتامين انرژی مورد نياز ورزشکار در طول روز و نيز تنظيم قند ورزشکاران محسوب می شود.</li>
<li>سحری می بايست ويژگی يک ناهار را داشته باشد.</li>
<li>وعده سحری را هرگز نبايد حذف کرد به ويژه در افرادی که فعاليت های ذهنی و بدنی شديد دارند.</li>
<li>استفاده از کربوهيدرات های پيچيده (نان های سبوس دارو کامل(نان سنگک يا نان جو)،غلات با سبوس حبوبات و سيب زمينی) و برنج های مخلوط عدس پلو، لوبيا پلو در وعده سحری جهت کاهش حس گرسنگی در طول روز و جلوگيری ار افت قند خون</li>
<li>استفاده از سالاد حاوی سبزيجات سبز &nbsp ،زرد&nbsp وقرمز(مثل کاهو ،کدو،گوجه فرنگی ، هويج،ذرت،لوبيا سبز، جوانه گندم همراه ليمو ترش )</li>
<li>به منظور تامين تمام ريز مغديها شامل ويتامينها واملاح و مايعات و الکتروليتهااز مقادير مناسبی ميوه ها و سبزيجات آب دار و لبنيات در وعده سحری استفاده نماييد.</li>
<li>هرگز نبايد در وعده سحری پرخوری کرد چرا که فشارزيادی به معده و دستگاه گوارش وارد می کند و باعث مشکلات گوارشی می شود.</li>
<li>عدم استفاده از غذاهای سرخ کردنی وخيلی چرب،غذاهای بسيار شيرين ،حجيم وشور</li>
<li>ابلافاصله پس از سحری نبايد خوابيد چرا که مشکلات گوارشی مختلفی ايجاد کرده و باعث شده که در طول روز احساس خوبی نداشته ياشيد.</li>
<li>وعده سحری می بايست حاوی پروتئين مناسب مثل مرغ،ماهی ،لبنيات باشد</li>
<li>قندها وشيرينی های طبيعی مانند انواع خرما و توت که منابع خوبی از املاح،ويتامين ها و انرژی هستند به جای انواع شيرينی ها</li>
</ul>
<p dir="RTL"><strong><span style="text-decoration: underline ">ويژگی های افطاری در ماه مبارک رمضان</span></strong><strong> </strong></p>
<ul>
<li>شروع افطار با منابع قندی (خرما،کشمش، توت و...)در حد اعتدال به همراه مايعات مثل شير،آبميوه</li>
<li>استفاده از غذاهای سبک،پرکالری و سريع الهضم نظير آب گرم،چای کم رنگ،شير،خرما،پنير کم چرب و کم نمک،گردو،نان های سبوس دار تازه،سوپ های رقيق</li>
<li>عدم استفاده از آب زياددر حين خوردن افطاری به دليل ايجادتحريک و ناراحتی های گوارشی</li>
<li>در فاصله افطار تا سحر مصرف کافی مايعات و عدم مصرف غذاهای بسيار چرب و شيرين</li>
<li>استفاده از سوپ های مرغ،ماهيچه و سبزيجات</li>
<li>پرهيز از پرخوری و مصرف مواد سنگين ،حجيم ،نفاخ،سرخ شده و پرچرب، نوشابه</li>
<li>-پرهيز از مصرف زياد زولبيا باميه ،دسرهای شيرين</li>
</ul>
<p dir="RTL"><strong><span style="text-decoration: underline ">ويژگی های شام در ماه مبارک رمضان</span></strong><strong> </strong></p>
<ul>
<li>مصرف شام يک &nbsp تا دوساعت پس از افطار</li>
<li>-استفاده از غذاهای ساده شامل تمامی گروه های غذايی</li>
<li>استفاده از انواع سوپ و خوراک های کم حجم و کم چرب (خوراک لوبيا،خوراک خوراک مرغ سبزيجات ،عدسی....)</li>
<li>استفاده از غذاهای ساده شامل تمامی گروه های غذايی</li>
<li>-استفاده از ماست،سالادفصل و سبزی خوردن</li>
<li>استفاده از منابع غذايی حاوی پتاسيم و نيز آب،آب ميوه و...</li>
<li>پرهيز از مصرف غذاهای پرکالری و چرب در اواخر شب</li>
<li>پرهيز از مصرف نوشيدنی های کافئين دار در اواخر شب</li>
<li>پس از مصرف شام ،حتما وعده مختصری،شامل ميوه،شير يا انواع مغزهای گياهی مانند پسته ، گردو، فندق ، بادام، تخمه کدو يا آفتابگردان تازه استفاده کنيد</li>
</ul>