سلامتي تنها طعمي است كه همگان به آن اتفاق نظر دارند، بنابراين بايد براي تامين و نگهداري آن توجه و هزينه شود.
به گزارش وبدا؛ مدير نظارت بر مواد غذايي،آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه همدان در همايش يكروزه تبيينارزش لبنيات پاستوريزه و نقش آن در سلامتي با بيان اينكه سالانه ميلياردهاريال صرف بيماريهاي ناشي از كمبود كلسيم در ايران ميشود، ادامه داد:مصرف نامتعادل فرآوردههاي لبني در ايران در مقايسه با ساير فرآوردههايغذايي به دليل پايين بودن آگاهي عمومي دغدغه جامعه محسوب نميشود بلكهنگراني اصلي از زيان هنگفت در پي بروز بيماريهايي است كه از عدم مصرفلبنيات ناشي ميشود.
حجتا... كمكي به بيماريهايي همچون پوكي استخوان،بيماريهاي لثه و دندان، پيري زودرس و كاهش بهره هوشي اشاره كرد كه بافرهنگ غذايي نامتعادل رايج در ايران ارتباط مستقيم دارد.
مهندس كمكي در ادامه با اشاره به اينكه طبقتعريف WHO هر فرد بايد سالانه 220 كيلوگرم شير يا معادل آن فرآوردههايلبني مصرف كند تا سالم بماند، افزود: اين در حالي است كه آمار ايران نشانميدهد اين رقم براي هر ايراني 80 ليتر و در برخي موارد 65 ليتر در سالاست.
وي با تاكيد بر اينكه مطالعات صورت گرفته درارتباط با لبنيات و نقش آن در تامين سلامتي انسان ميتواند راهگشاي مناسبيدر راستاي بالا بردن سرانه مصرف در ايران باشد، اظهار داشت: متوليان امربايد تلاش كنند افزايش سرانه مصرف لبنيات پاستوريزه و فرآوردههاي آن دردستور كارشان باشد.
مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتيمعاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با اشاره به اينكهدر ايران بيش از 12 هزار و 720 واحد توليدي در ارتباط با غذا فعاليتميكنند افزود: بيش از 45 هزار پروانه توليد توسط سازمان غذا و دارو صادرشده كه نشاندهنده بيشترين سرمايهگذاري در بخش غذاست كه به طبع بيشتريناشتغالزايي را نيز همين بخش دارد، بنابراين با توجه به اين موضوع چه ازنظر اشتغال و چه از نظر تامين سلامت جامعه بايد بيش از اين مورد توجه قرارگيرد.
نوشته شده توسط دكتر محمد حضوري(مسئول کمیته تغذیه استان قم)