چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۳

شیر و لبنیات باید در فرهنگ غذایی حمایت شوند

شیر و لبنیات باید در فرهنگ غذایی حمایت شوند

متوليان سلامت و مواد غذايي سرانه مصرف لبنيات را افزایش دهند/ سالانه میلیاردها ریال صرف بیماری های ناشی از کمبود کلسیم می شود

سلامتي تنها طعمي است كه همگان به آن اتفاق نظر دارند، بنابراين بايد براي تامين و نگهداري آن توجه و هزينه شود.


به گزارش وب‌دا؛ مدير نظارت بر مواد غذايي،
آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه همدان در همايش يك‌روزه تبيين
ارزش لبنيات پاستوريزه و نقش آن در سلامتي با بيان اينكه سالانه ميلياردها
ريال صرف بيماري‌هاي ناشي از كمبود كلسيم در ايران مي‌شود، ادامه داد:
مصرف نامتعادل فرآورده‌هاي لبني در ايران در مقايسه با ساير فرآورده‌هاي
غذايي به دليل پايين بودن آگاهي عمومي دغدغه جامعه محسوب نمي‌شود بلكه
نگراني اصلي از زيان هنگفت در پي بروز بيماري‌هايي است كه از عدم مصرف
لبنيات ناشي مي‌شود.

 حجت‌ا... كمكي به بيماري‌هايي همچون پوكي استخوان،
بيماري‌هاي لثه و دندان، پيري زودرس و كاهش بهره هوشي اشاره كرد كه با
فرهنگ غذايي نامتعادل رايج در ايران ارتباط مستقيم دارد.



وی اشاره‌اي نيز به آمار جهاني در اين زمينه داشت كه نشان
مي‌دهد در ايران استفاده مواد غذايي مضر بسيار بيشتر از میزان جهاني است،
به طوري كه مصرف شكر 6 برابر میزان جهاني، مصرف نمك 2 برابر، نوشابه 4
برابر و نان 6 برابر جهاني است و در مقابل مصرف مواد غذايي مفيد مانند
لبنيات يك سوم میزان جهاني، تخم‌مرغ يك دوم، ميوه و سبزيجات يك چهارم و
ماهي يك سوم میزان جهاني است كه منجر به مصرف چندين برابر دارو در ايران در
مقابل میزان جهاني مي‌شود.


مهندس كمكي در ادامه با اشاره به اينكه طبق
تعريف WHO هر فرد بايد سالانه 220 كيلوگرم شير يا معادل آن فرآورده‌هاي
لبني مصرف كند تا سالم بماند، افزود: اين در حالي است كه آمار ايران نشان
مي‌دهد اين رقم براي هر ايراني 80 ليتر و در برخي موارد 65 ليتر در سال
است.


وي با تاكيد بر اينكه مطالعات صورت گرفته در
ارتباط با لبنيات و نقش آن در تامين سلامتي انسان مي‌تواند راهگشاي مناسبي
در راستاي بالا بردن سرانه مصرف در ايران باشد، اظهار داشت: متوليان امر
بايد تلاش كنند افزايش سرانه مصرف لبنيات پاستوريزه و فرآورده‌هاي آن در
دستور كارشان باشد.


 مدير نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي
معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با اشاره به اينكه
در ايران بيش از 12 هزار و 720 واحد توليدي در ارتباط با غذا فعاليت
مي‌كنند افزود: بيش از 45 هزار پروانه توليد توسط سازمان غذا و دارو صادر
شده كه نشان‌دهنده بيشترين سرمايه‌گذاري در بخش غذاست كه به طبع بيشترين
اشتغال‌زايي را نيز همين بخش دارد، بنابراين با توجه به اين موضوع چه از
نظر اشتغال و چه از نظر تامين سلامت جامعه بايد بيش از اين مورد توجه قرار
گيرد.




نوشته شده توسط دكتر محمد حضوري(مسئول کمیته تغذیه استان قم)