شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰

تغذیه در دیابت بارداری

در زمان ابتلا به دیابت بارداری علاوه بر نوع و حجم مواد غذایی زمان خوردن نیز مهم است.


داشتن 6 وعده غذایی (3 وعده غذایی اصلی :صبحانه ،ناهار،شام و 3 میان وعده (10صبح ،میان وعده عصر و قبل از خواب ) بهتقسیم مناسب کالری در بدن و در نتیجه جلوگیزی از افزایش یا کاهش قند کمک خواهد کرد.



توصیه های کلی در دیابت بارداری:



*حذف قند وشکر از رژیم غذایی



*محدود کردن مواد غذایی نشاسته ای و شیرینی ها و نوشابه های شیرین



*محدود کردن روغن مصرفی



*حذف روغن های جامد و روغن های حیوانی از رژیم غذایی



* جایگزین کردن روغن های مایع خوراکی در درژیم غذایی



*عدم استفاده از مواد غذایی سرخ شده درژیم غذایی



* استفاده از مواد لبنی کم چرب



*افزایش مصرف سبزیجان به صورت خام یا پخته (سعی کنید حداقل دو واحد در روز از سبزیجان استفاده کنید)



*محدودیت در مصرف میوه هایی مانند هندوانه ،خربزه، طالبی شیرین، انگور عسکری، خرما و انجیر به علت قند بالا.



*محدودیت مصرف موادی مانند عسل و شیرینی ، مربا،کره،اب میوه ها و سایر مواد با کربوهیدارت بالا



*پرهیز از حذف وعده های غذایی به ویژه صبحانه؛ رعایت این مسئله بر ثابت نگه داشتن قند خون موثر است



*افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده



*محدودیت مصرف برنج ، ماکارونی و سیب زمینی



*انجام ورزشهای آرام و ملایم مانند پیاده روی و شنا



* پرهیز از مصرف بیش از اندازه نمک



* تهیه دستگاه کنترل قند خون در منزل جهت کنترل مداوم قند خون به این صورت که میزان قند خون راقبل از غذا و نیز 1و2 ساعت بعد از غذا اندازه گیری نمایید



با این روش متوجه خواهید شد چه مواد غذایی در بالا رفتن قند خونتان موثر است و در نتیجه بهتر می توانید رژیم غذایی خودرا رعایت کنید.



استرس، اضطراب، خستگی و دیگر ویژگی های روانشناختی ممکن است بر انتخاب غذا توسط زنان باردار تاثیر گذارد.رژیم غذایی یک مادر بر تکامل سالم جنین او و سلامت نوزادش تاثیر می گذارند.





زنانی که بیشتر احساس خستگی می کنند، استرس بیشتری دارند و مضطرب ترندف بیشتر غذا می خوردند و به ویژه کربوهیدارت زیادتری مصرف می کنندو در نتیجه بایست از استرس به خصوص در دوران باردای خود داری شود.

فرزانه صادقیان

کارشناس ارشد تربیت بدنی