داشتن 6 وعده غذایی (3 وعده غذایی اصلی :صبحانه ،ناهار،شام و 3 میان وعده (10صبح ،میان وعده عصر و قبل از خواب ) بهتقسیم مناسب کالری در بدن و در نتیجه جلوگیزی از افزایش یا کاهش قند کمک خواهد کرد.
توصیه های کلی در دیابت بارداری:
*حذف قند وشکر از رژیم غذایی
*محدود کردن مواد غذایی نشاسته ای و شیرینی ها و نوشابه های شیرین
*محدود کردن روغن مصرفی
*حذف روغن های جامد و روغن های حیوانی از رژیم غذایی
* جایگزین کردن روغن های مایع خوراکی در درژیم غذایی
*عدم استفاده از مواد غذایی سرخ شده درژیم غذایی
* استفاده از مواد لبنی کم چرب
*افزایش مصرف سبزیجان به صورت خام یا پخته (سعی کنید حداقل دو واحد در روز از سبزیجان استفاده کنید)
*محدودیت در مصرف میوه هایی مانند هندوانه ،خربزه، طالبی شیرین، انگور عسکری، خرما و انجیر به علت قند بالا.
*محدودیت مصرف موادی مانند عسل و شیرینی ، مربا،کره،اب میوه ها و سایر مواد با کربوهیدارت بالا
*پرهیز از حذف وعده های غذایی به ویژه صبحانه؛ رعایت این مسئله بر ثابت نگه داشتن قند خون موثر است
*افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده
*محدودیت مصرف برنج ، ماکارونی و سیب زمینی
*انجام ورزشهای آرام و ملایم مانند پیاده روی و شنا
* پرهیز از مصرف بیش از اندازه نمک
* تهیه دستگاه کنترل قند خون در منزل جهت کنترل مداوم قند خون به این صورت که میزان قند خون راقبل از غذا و نیز 1و2 ساعت بعد از غذا اندازه گیری نمایید
با این روش متوجه خواهید شد چه مواد غذایی در بالا رفتن قند خونتان موثر است و در نتیجه بهتر می توانید رژیم غذایی خودرا رعایت کنید.
استرس، اضطراب، خستگی و دیگر ویژگی های روانشناختی ممکن است بر انتخاب غذا توسط زنان باردار تاثیر گذارد.رژیم غذایی یک مادر بر تکامل سالم جنین او و سلامت نوزادش تاثیر می گذارند.
زنانی که بیشتر احساس خستگی می کنند، استرس بیشتری دارند و مضطرب ترندف بیشتر غذا می خوردند و به ویژه کربوهیدارت زیادتری مصرف می کنندو در نتیجه بایست از استرس به خصوص در دوران باردای خود داری شود.
فرزانه صادقیان
کارشناس ارشد تربیت بدنی