شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴

در همدان برگزار شد؛

کارگاه عملی دردهای اسکلتی عضلانی واجرای پروتکل های ورزشی

رشید حیدری مقدم

کارگاه یک روزه دردهای اسکلتی عضلانی و اجرای پروتکل های ورزشی با حضور گسترده مربیان و ورزشکاران استان همدان در تالار همایش های دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد.

به گزارش دفتر همدان پایگاه خبری- تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، دکتر رشید حیدری مقدم رئیس هیات پزشکی ورزشی استان همدان در این کارگاه آموزشی گفت:  تقریباً همه افراد حداقل یک بار در طول عمر خود دچار کمر درد می‌شوند و اگرچه این بیماری در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ولی بیشتر در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی دیده می‌شود.

این متخصص فیزیولوژی ورزشی با اشاره به اینکه کمردرد می‌تواند شدید یا خفیف، کوتاه‌مدت یا مزمن باشد؛   تشخیص علت کمردرد را به معاینه فیزیکی دقیق نیازمند دانست.

وی گفت: برداشتن وزنه‌های سنگین به شکل نامناسب،   فعالیت‌های سنگین ناگهانی،   پرت‌شدن از بلندی، تصادف، انجام ورزش‌های حرفه‌ای یا سنگین، وضع بدنی نامناسب‌ هنگام خوابیدن،   بد نشستن و بد ایستادن،   خم شدن به مدت طولانی، خم شدن به سمت جلو، حمل کیف یا کوله سنگین‌وزن بخصوص در مدت زمان طولانی، کشیدگی و صدمه دیدن عضلات کمر و کارکردن در وضعیت‌های نامناسب ازجمله عللی است که باعث ایجاد کمردرد می‌شوند.

دکتر حیدری‌مقدم تصریح کرد: افراد باید برای ورزش، وقت بگذارند و از کار در وضع بدنی نامناسب و ناراحت‌کننده، انجام بیش از حد یک کار و برداشتن اجسام سنگین خودداری کنند.

وی با بیان اینکه هزینه‌ برای ورزش، کاهش هزینه‌های درمانی را به دنبال دارد، افزود: نتایج مطالعات نشان می‌دهد که سن فیزیولوژیکی بیشتر کارمندان، بیش از سن تقویمی آنان است و این در حالی است که پیاده‌روی سبک روزانه و کار با وزنه سبک، سلامت را تضمین می‌کند.

دکتر  حیدری‌مقدم به منظور پیشگیری از عوارض چشمی از کارمندان خواست به ازای هر ۲۰ دقیقه کار با رایانه، ۲۰ ثانیه به فاصله ۲۰ فوتی خیره شوند؛ همچنین برای حفظ سلامت، تناسب اندام و برخورداری از بافت عضلانی مناسب، سه روز در هفته ورزش کنند.

تأثیر وضع نامناسب بدن در حال خواب بر سلامت و عوارض کم نوشیدن آب بر کوتاهی قد از دیگر موارد طرح شده توسط دکتر حیدری‌مقدم بود.

در این دوره آموزشی در کارگاه عملی علاوه بر ارائه پروتکل‌های درمانی جهت آسیب‌های عضلانی، اسکلتی، مباحثی به صورت عملی در خصوص تمرینات اندام فوقانی و تحتانی با تاکیدبر فعالیت‌هایی که ارتقاء تحرک و کارایی عضلات می‌شود نیز ارائه شد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.