پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰

توصیه های فصل بهار

ازدیدگاه طبیبان ،فصل بهار برهه ای از سال است که مردم سرزمین های معتدل نیازمندپوشیدن لباس گرم به علت سردی هوا و یاخنک کردن هوا به علت گرمی آن نباشند.

 


 


مزاج فصل بهار گرم و مرطوب درحداعتدال است و به سبب اعتدال مزاج و لطافت ،مقوی قوا و روح طبی است.


این فصل موافق تمام سنین به ویژه پیران و صاحبان مزاج سرد و خشک است.


بهترین تدبیر غذایی دراین فصل ،کم خوردن و کم نوشیدن است. مصرف موادغذایی سبک و باارزش غذایی کم مانند میوه ها-سبزیجان –سالادساده –آش وشورباها.


-ازمیان گوشتها : گوشت جوجه خروس محلی برای این فصل مناسب تر است.


-غذاهایی مانند گوشت-شیرینی های قوی-روغن ها و تخم مرغ کمتر مصرف شوند.


-پرهیزازغذاهای شور-تلخ-تندوتیز-کله پاچه-گوشت گاو-ماست ترش و سوسیس و کالباس


تدابیر نوشیدنی


-مصرف نوشیدنی ها و رب های خنک و فرونشاننده گرما مانند : شربت ریواس-شربت زرشک-شربت آبلیمو-کاهوسکنجین و ماءالشعیر طبی.


-مصرف عرقیات گیاهی مثل عرق بید –خطمی و کاسنی –شاهتره.


-پرهیز از مصرف آب با معده خالی و ناشتا.


سایر تدابیر


دراین فصل فعالیت بدنی درحد متوسط توصیه میگردد تابه دفع موادزائد کمک شود .بهترین زمان ورزش کردن 1 تا2ساعت بعداز طلوع آفتاب است.


-اجتناب از استحمام طولانی یا خیلی گرم و سونا.


-پوشیدن لباسهای لطیف و سبک و کم کردن روانداز


-پوشیدن لباسهایی با جنس کتان سازگاری بیشتری با این فصل دارد.


-پرهیز از جنبش های بیش از حدبدنی مانند ورزش سنگین.


-پرهیزازجنبش های بیش از حدنفسانی مانند خشم و غضب


بهاربهترین فصل برای اقدامانی مانند فصد-حجامت و زالو درمانی است.


 


دکتر حسین جمالیزاده-دستیار طب سنتی-رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان