تغذیه اصولی یکی از مهم ترین ارکان مراقبت و همچنین اجزاء لازم برای موفقیت در درمان دیابت است.
تحقق این هدف به هماهنگی تیمی بین پزشک، کارشناس تغذیه و پرستار همراه و سایر متخصصین مربوطه (باتوجه به عوارض پیش آمده براساس دیابت برای بیمار) و اطلاعات کافی و مهارتهای لازم در این تیم نیاز دارد.
آموزش رژیم صحیح و اصولی بر اساس خصوصیات فردی، وضعیت زندگی، وضعیت اقتصادی، فرهنگی، وضعیت چربی خون، کنترل دیابت، وضعیت کلیه، وضعیت قلبی و عروقی و ... در افراد مبتلا به دیابت برنامه ریزی میشود و همین دلیل میتواند در مبتلایان به دیابت با هم تفاوت داشته باشد.
برآورده تغذیه اصولی با هدف درمان و یا هم سطحی با سایر روشهای درمانی و خصوصیات فردی سبب نیل به اهداف ذیل میشود.
۱- حفظ قند خون در حد طبیعی یا ایجاد تعادل بین رژیم غذایی و دارو درمانی دیابت و فعالیت فیزیکی
۲-رسیدن به میزان چربی ایدهآل
۳-رسیدن و به وزن ایدهآل
۴-تامین کالری برای رشد حفظ وزن و نیازهای متابولیک فرد
۵-یادگیری و درمان حاد و مزمن مربوط به دیابت
۶-پنجاه۵۰ درصد از کربوهیدرات، ۱۰ تا ۲۰ درصد پروتئین و ۲۰ تا ۳۰ درصد چربی باشد.
در ضمن مصرف فیبر در هر وعدهی غذایی حاوی اهمیت ویژهای میباشد.
دکتر سودابه وحدت رییس هیات پزشکی ورزشی استان بوشهر
ارسال نظر