چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۹

اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان (۲)

بخش دوم؛

تغذیه صحیح در رمضان

داشتن برنامه غذایی متعادل و متنوع در دوران ماه رمضان باعث می شود تا روزه داران بتوانند با سلامتی این دوره را به پایان برسانند.

برنامه غذایی سحری

وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا بعد از آن ساعات روزه داری آغاز می شود و بدن دیگر انرژی دریافت نمی کند.

خالی ماندن دستگاه گوارش و نداشتن منبع انرژی برای مدت طولانی ، کلیه فعل و انفعالات بدنی از جمله روند ترشح اسید و آنزیمهای گوارشی را دچار اختلال می کند و باعث بروز عوارض مختلفی چون سوزش سر دل،

زخم معده ، افت قند خون، کاهش تمرکز، پایین آمدن توان کاری، بی حوصلگی و عصبانیت می شود.

نکات تغذیه ای وعده سحری

بهتر است در وعده سحر ازغذاهای دیر هضم مانند کربوهیدراتهای پیچیده  و منابع فیبر مانند غلات سبوس دار، حبوبات و میوه وسبزی استفاده شود .

در حقیقت سحری باید مانند یک صبحانه کامل  مصرف شود و سبزی و میوه درآن گنجانده شود .

مصرف غذاهای پر گوشت، پرچرب و ادویه دار در وعده سحر  باعث احساس تشنگی در طول روز می شود .

وعده سحری

استفاده از مواد قندی و شیرینی به میزان زیاد در وعده سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون شده و در نتیجه کاهش قند خون گردیده و ممکن است عوارضی چون  سرگیجه، بیحالی ، پرخاشگری ، عصبانیت و ضعف ناگهانی را به دنبال داشته باشد.

سالمندان به علت کم تحرکی اکثرا دچار یبوست هستند و بیشتر از جوانان نیاز به مصرف میوه و سبزی  در وعده سحر دارند

نکات مهم تغذیه و روزه داری

مصرف زیاد قهوه و چای به دلیل خاصیت ادرار آوری و کافئین موجود در آن توصیه نمی شود.

برای از بین بردن یا کمتر شدن عطش شدید در این ماه از مواد غذایی پر فیبرمانند(میوه ها و سبزیها و غلات سبوس دار) در وعده افطار و سحر استفاده کرد چرا که این مواد آب زیادی را در خود جذب کرده و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب کند.

مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه باعث کاهش اشتها می شود و همچنین می تواند باعث اضافه وزن و چاقی شود.

با منابع قندی و انرژی مانند خرما افطار کنیم.به هنگام افطار، تغذیه با یک ماده غذایی مناسب مانند شیر، خرما، فرنی، آب میوه،شله زرد و چای کم رنگ آغاز شود و از آشامیدن آب سرد در شروع افطاری خودداری نماییم.

سعید یوسفی / متخصص تغذیه / هیات پزشکی ورزشی یزد

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.