سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱

دکتر روزدار در گفت وگو با ایسنا تشریح کرد؛

نقش ورزش در پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا

اجرای طرح سراسری ترویج ورزش برای پیشگیری از فشار خون بالا

رئیس هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان با اشاره به تاثیر فعالیت ورزشی در کنترل و پیشگیری از بیماری فشار خون گفت:ورزش می‌توان در پیشگیری از بیماری فشارخون مثبت عمل کند اگر با رعایت استاندارها باشد و باعث تقویت سیستم قلبی عروقی فرد شود.

به گزارش دفتر خوزستان پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران، به نقل از ایسنا،   دکتر منصور روزدا با اشاره به برنامه‌ های هیات‌ پزشکی ورزشی استان باتوجه به آغاز برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون بالا، اظهارکرد:هیات پزشکی ورزشی خوزستان برنامه‌هایی را در زمینه پیشگیری و کنترل فشار خون در ورزشگاه تختی اهواز برای مردم ارائه کرد همان طور که می‌دانید فشارخون می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی عروقی، کلیوی و عروق مغزی باشد و در مجموع می‌تواند به یک سیستم ساختاری بدن آسیب بزند. بنابراین پییشگری و تشخیص به موقع بیماری فشارخون می‌تواند در پیشگیری از عوارض سایر بیماری‌ها موثر باشد

وی ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به زندگی روزمره و کاهش فعالیت‌ها و افزایش وزن و همچنین افزایش مصرف نمک و فست‌فودها و کلا تغییر سبک زندگی، زمینه فشارخون از سنین پایین شروع شود. قطعا با توجه به این‌که در گذشته فعالیت مردم بسیار بود و غذای سالمی که مصرف می‌کردند، افراد در سنین بالا دچار فشارخون می‌شدند اما امروزه با تغییراتی که به آن اشاره داشتم، سن مبتلا به فشارخون پایین آمده است و معمولا حتی در افرادی که در دهه دوم و سوم عمر خود هستند، این بیماری دیده می‌شود.

رئیس هیات پزشکی ورزشی خوزستان گفت: آن‌چه به صورت عموم وجود دارد، فشار خون ضروری است؛ فشار خون ضروری نیز به این صورت است که علت آن را در ۹۰ درصد موارد نمی‌توانیم تشخیص دهیم. قطعا وقتی نتوانیم علت را تشخیص دهیم، نمی‌توانیم عامل زمینه‌ای را هم برطرف کنیم اما می‌توان عواملی که می‌توانند فشارخون را ایجاد کنند، تعیین کرد و با مبارزه با آن‌ها مانع از ایجاد فشارخون شویم.

وی افزود: بنابراین در چنین افرادی توصیه می‌شود که با کاهش وزن، ورزش و غذای مناسب و همچنین مصرف میوه‌ها و در صورت بروز فشارخون استفاده از داروهای مناسب نگذارند فشارخون از حالت خفیف به حالت متوسط یا بدخیم برود. اگر فشارخون به حالت بدخیم برود، ممکن است باعث پارگی عروق مغزی و عوارض جبران‌ناپذیر دائم شود.

دکتر روزدار با اشاره به تاثیر ورزش در عدم ابتلا به فشار خون و پیشگری از این بیماری، گفت: ورزش با چندین مسیر می‌تواند از بیماری فشارخون پیشگیری کند؛ اول این‌که ورزش باعث می‌شود که وزن فرد همیشه در شرایط متعادل بماند و همچنین فعالیت ورزشی به ویژه ورزش‌های هوازی و مستمر مستقیما بر سیستم قلبی عروقی تاثیر مثبت دارد. باید گفت ورزش‌های انفجاری یا قدرتی معمولا چنین خاصیتی را ندارند و گاها ورزش‌های قدرتی می‌توانند حتی در زمانی که فعالیت ورزشی انجام می‌شود، میزان فشار خون را  افزایش دهد، اگرچه بعد از آن دوباره به حالت قبلی برمی‌گردد.

وی ادامه داد: ورزش میزان چربی‌های خون را به حالت استاندارد برمی‌گرداند و در ورزش‌های هوازی میزان چربی‌سوزی بدن افزایش پیدا می‌کند و از میزان چربی‌های مضر بدن کاسته می‌شود. بنابراین ورزش یک سیکل مثبتی را در سیستم بیوشیمیایی و فیزیک بدن ایجاد می‌کند که زمینه را برای پیشگیری از بیماری فشارخون فراهم می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.