اضافه وزن بدن، باعث ایجاد فشار بر روی مفاصل و در نتیجه ایجاد سائیدگی مفاصل اندام های تحتانی بدن وارتروز می گردد. از طرفی در افراد با ریسک بالای کمبود ویتامین دی و کلسیم از جمله بانوان مخصوصا در سنین تغییرات هورمونی سنجش این موارد و رعایت رژیم غذایی که حاوی فیبر بیشتر شامل میوه ها و سبزی جات تازه، حبوبات و غذاهایی مانند ماهی، دانه ها و غلات سبوس دار باشد، توصیه می شود .
در افراد کم تحرک مصرف چربی های اشباع، روغن های هیدروژنه یا جامد، غذاهای پرچرب و سرخ کرده و شکر توصیه نمی گردد، چرا که این مواد غذایی منجر به چاقی و التهاب مفاصل و درد بیشتر میشود
مصرف میوه، سبزی، غلات کامل (تصفیه نشده وسبوس دار)، آجیل، دانه های خوراکی و ماهی باعث کاهش التهاب مفاصل یا آرتروز می شوند .
از نظر طب ایرانی مصرف بیشتر مایعات از جمله آب میوه ها مخصوصا آب سیب و هویج؛ پودر سنجد؛ شیر؛ کاهش مصرف چای و مواد کافئینی در بهبود درد، کاهش التهاب و خشکی مفاصل موثر می باشند
مواردی چون، مارگارین، کره، کافئین، الکل، شکر سفید، تنباکو و محصولات لبنی باید از رژیم غذایی حذف شوند
پیاده روی آرام و راه رفتن در آب برای افراد دچار آرتروز توصیه همیشگی می باشد.
دکتر ملک آرا - متخصص طب سنتی ایرانی - نایب رئیس بانوان هیات پزشکی ورزشی استان خراسان رضوی
ارسال نظر