سه‌شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸

بی تحرکی در کمین سلامتی زنان (۳)

قبل از شروع فعالیت، نیاز بدن خود را بشناسید

ورزش بانوان

در آغاز هر فعالیت ورزشی باید نیازهای بدنی خود را بشناسید و بر طبق آن فعالیت بدنی خود را انتخاب کنید.

نیازهای هر فرد برای تمرین متفاوت است برخی از افراد نیاز دارند تا ضعف عضلات آنها برطرف شود، برخی از افراد دارای چربی زیر پوستی زیادی هستند که نیاز است با تمرینات ورزشی این مقدار را کاهش دهند، برخی از بانوان برای افزایش تراکم استخوانی باید از طریق تمرینات ورزشی توأم با تغذیه به این مهم دست یابند. بعضی از افراد با توجه به وضعیت عضلانی که دارند، نیاز به افزایش قدرت یا افزایش حجم عضلانی هستند که نوع تمرینات برای این افراد متفاوت است.

از سوی دیگر تعداد زیادی از بانوان با توجه به نوع بیماری که دارند، نیاز دارند تا سرعت پیشرفت بیماری را کاهش دهند و یا اینکه از ابتلا به بسیاری از بیماری های متابولیک مانند، دیابت، پرفشار خونی و چربی خون پیشگیری شود. بنابراین باید دقت داشت که هریک از این نیازها توسط یک نوع خاص فعالیت بدنی بر طرف می شوند و حتی این امکان دارد که یک فعالیت ورزشی برای یک نیار مفید باشد و برای موارد دیگر مفید نباشد. بر همین اساس توصیه می شود که قبل از شروع فعالیت های بدنی با یک متخصص مشورت کنید و با توجه به ویژگی های بدنی که دارید با کمک متخصص بتوانید فعالیت ورزشی را انتخاب کنید که بتواند برای نیازهای شما مناسب باید.

بی شک ارزیابی های اولیه مانند سابقه بیماری ها، وزن، فشار خون، چگالی استخوانی، درصد چربی، توده عضلانی و همچنین چکاپ خونی می تواند در تصمیم گیری بهتر برای انتخاب فعالیت ورزشی بسیار مهم باشد. از سوی دیگر بعد از یک دوره تمرینات ورزشی ضروری است تا ارزیابی مشابه ارزیابی اول انجام شود تا بتوانیم نتایج دو ارزیابی را با هم مقایسه کنیم. یکی از مهمترین دستاوردهایی که از این مقایسه می توانیم به دست آوریم این است که آیا فعالیت بدنی منتخب توانسته است فرد را به هدفی که در نظر داشته است، نزدیک کند یا خیر. از دیگر نتایجی که می توانیم بر اساس این خروجی بدست آوریم، تعیین شدت و حجم تمرینات می باشد. لذا شما زمانی می توانید بهترین نتیجه را از تمرین بدست آورید که شدت و حجم تمرینی را متناسب با ویژگی های خود و هدفی که تعیین کرده اید، استفاده کنید. در شماره های بعد که به بررسی انواع فعالیت های ورزشی می پردازیم به حجم و شدت مورد نیاز برای هر فعالیت اشاره خواهیم کرد.

شایان ذکر است یک برنامه تمرینی باید حداقل به مدت ۸ هفته اجرا شود تا اولین سازگاری ها و تغییرات مشاهده شود. بر همین اساس توصیه می شود که در اجرای تمرینات و دستیابی به اهداف تمرین صبور باشید و برای رسیدن به اهداف عجله نداشته باشد. بنابراین به بانوان گرامی توصیه می شود قبل از شروع فعالیت های ورزشی با متخصص مشورت کرده و همچنین حتماً ارزیابی های اولیه را انجام دهید و ارزیابی های متعدد را جهت بررسی نتایج تمرینی در دستور کار قرار دهید.

محمد مهرتاش

دکتری بیوشیمی متابولیسم فعالیت های ورزشی- هیأت پزشکی ورزشی استان کرمان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.