شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۱

توصیه های تغذیه ای در زمان ابتلا به علایم گوارشی بیماری کرونا

لرستان

مطالعات بسیاری نشان میدهد که علایم گوارشی مثل اسهال؛،یبوست درد شکم و نفخ در یک سوم مبتلایان به کرونا می تواند بروز کند.در ادامه با نکات تغذیه ای ویژه ی این دوران بیماری آشنا می شویم

مطالعات بسیاری نشان میدهد که علایم گوارشی مثل اسهال، یبوست، درد شکم و نفخ در یک سوم مبتلایان به کرونا می تواند بروز کند. این علایم گوارشی بیشتر در بزرگسالان  رخ می‌دهد هر چند که در کودکان هم اسهال به عنوان یکی از علایم ابتلا به کرونا مشاهده شده است. در کشور ما هم علایم گوارشی به دنبال ابتلا به کرونا بسیار مشاهده می شود. این علایم گوارشی می تواند ناشی از ترس و استرس بیماری کرونا نیز باشد.  هم چنین به دنبال عفونت ریوی نیز میتوانیم شاهد علایم گوارشی نیز باشیم. اگر فردی دچار سندروم روده تحریک پذیر باشد؛ فرد می‌تواند نسبت به سندروم تحریک پذیر آگاهی داشته باشد یا اینکه در بسیاری از موارد افراد از وجود سندروم روده تحریک پذیر بی اطلاع هستند؛ در نتیجه می توانند در طی بیماری و ابتلا به کرونا؛ علایم گوارشی را نیز نشان دهند
 یکی از این علایم گوارشی که در مبتلایان خود را نشان میدهد اسهال است. حال به نکات تغذیه ای در حین ابتلا به کرونا و وجود اسهال اشاراتی میکنیم. 
در حین اسهال دفع مایعات بسیار افزایش می یابد. باید مصرف مایعات را افزایش دهید تا از کم آبی در بدن جلوگیری کرده و آب از دست رفته نیز جبران شود. می توانید زیر نظر پزشک از محلول های او آر اس نیز استفاده کنید که علاوه بر آب از دست رفته املاح و الکترولیت ها را نیز جبران می‌کند. میتوانید از دوغ کم نمک نیز استفاده کنید. فراموش نکنید که مصرف نوشیدنی های شیرین به بدتر شدن اسهال کمک میکند.
در زمان اسهال از مصرف غذاهای سرخ شده و هم چنین موادغذایی پرچرب باید پرهیز کنید.
استفاده از لبنیات در زمان اسهال به بدتر شدن اوضاع کمک می کند.عدم استفاده از لبنیات و مشتقات آن مثل پنیر و کره و بستنی را باید رعایت کنید. البته از ماست های پروبیوتیک و دوغ می توانید استفاده کنید.
در زمان اسهال استفاده از میوه جات و سبزیجات و حبوبات به علت فیبر بالایی که دارند میتواند به بدتر شدن اسهال منجر شود.
از میوه موز می توانید استفاده کنید. هم چنین پوره سیب هم بسیار. مناسب است .میوه سیب فیبر بالایی دارد اما هنگامی پخته می شود می تواند به راحتی هضم شود و برای زمان اسهال مناسب است. البته فراموش نشود که شکر به آن اضافه نشود.
 از برنج سفید و نان های سفید مثل نان لواش و نان های ساندویچی و نان تست استفاده کنید. استفاده از نان سبوس دار مثل نان سنگک  توصیه نمی شود.
عدم مصرف نوشیدنی های شیرین؛ قندها و محصولات حاوی شکر و شیرینی جات هم چنین قهوه و کافئین و.... باید در رژیم غذایی مبتلایان رعایت شود. 
از مرغ به صورت سوپ مرغ رقیق شده یا به صورت بخارپز و آب پز در برنامه غذایی مبتلایان نیز استفاده کنید.


فرناز نوری زاده...مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان لرستان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.