شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳

مطلب علمی/

نقش پروتئین ها در ورزش‌های استقامتی

مطلب علمی

دردوره تمرینات استقامتی،میزان مصرف و عملکرد پروتئین در نهایت وابسته به ذخایرگلیکوژنی است.

اگر ذخایر گلیکوژن کم باشد، ممکن است طی تمرین، بیش از ۱۵ درصد انرژی مصرفی از اکسیداسیون پروتئین تامین گردد، اگر ذخایر گلیکوژن کافی باشند، ممکن است ۵ درصدانرژی مصرفی از پروتئین تامین شود ازطرف دیگر مصرف بیش از حد کربوهیدرات به منظور جلوگیری ازمصرف پروتئین، روش عاقلانه ای نیست. بنابراین کمبود طولانی مدت پروتئین مصرفی می تواند منجر به افزایش تجزیه پروتئین وکاهش سنتز آن شود، به ویژه درموقعیت هایی که دریافت کالری محدود است، بنابراین مصرف ۱/۲گرم پروتئین را برای هرکیلوگرم ازوزن بدن توصیه می‌کنند که این میزان مصرف برای رشته های تخصصی ورزشی با توجه به‌ شدت ومدت ونوع تمرین متفاوت است، پس یک ورزشکارباید اطمینان حاصل کند که پروتئین ۱۲تا۱۵درصد از انرژی مصرفی او را تامین می کند.

قهرمان هایی که تمایل دارند حجم ماهیچه های خودشان را افزایش دهند نیاز دارند، مقداری بیش از حد طبیعی خود پروتئین مصرف کنند، به مراتب این افراد اغلب به غذاهای با پروتئین زیاد رو می آورند، و فراورده های پروتئینی واسیدهای آمینه را جهت افزایش توده ماهیچه مصرف می کنند.

دکتر مجتبی خادم - مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان سمنان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.