دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹

مطلب علمی

تغذیه قبل از مسابقات ورزشی

مطلب علمی

تغذیه قبل از مسابقات با توجه به نوع فعالیت فرق می کند.

در فعالیت‌های نیمه استقامت واستقامت باید از ۴۸ ساعت وحداقل ۲۴ ساعت قبل از رقابت شروع شود، ۲تا۳روز قبل از فعالیت بدنی سنگین، مصرف یک غذای پرکربوهیدرات ذخایر گلیکوژن را تا دوبرابرافزایش می دهد.

غذای مختصر درمرحله پیش از مسابقه بهتراست حدود۲/۵تا ۳ساعت قبلااز شروع مسابقه مصرف شود، زیرادراین فاصله تقریباً هضم وجذب موادغذایی صورت می‌گیرد و احساس گرسنگی به ورزشکاردست نمی دهد، بایدتوجه کردکه کالری ایجاد شده ازاین غذای مختصر، قبل از شروع مسابقه، از حدود۵۰۰کیلوکالری تجاوز نکند زیرا مصرف مواد مغذی پرحجم، قبل از مسابقه، احتمالا در کیفیت اجرای ورزشکار اختلال ایجاد میکند، غذای شب قبل از مسابقه بهتر است مشابه روزهای دیگر باشد. اما می توان مصرف کربوهیدرات پلی ساکاریدی، املاح و ویتامین ها را به صورت غلات، سبزیجات ومیوه ها افزایش داد. واز طرفی بایداز مصرف غذای پرحجم وسلولزی، مانند کاهو پرهیز کرد، زیرا این مواد اجابت مزاج ودفع را افزایش می دهند.

درغذاهای روزانه یک ورزشکار، استفاده از مواد چرب درحد معین ضروری است، ولی مصرف چربی ها قبل از مسابقه باید به حداقل برسد زیرا چربی ها زمان تخلیه معده را کند می کنند. واز سوی دیگر جریان خون به منظور هضم مواد غذایی به سوی معده سوق پیدا می‌کند.

بنابراین غذاهای مایع ویا مایعات حاوی مواد قندی(میزان مواد قندی با توجه به نوع ورزش، مدت ورزش وشدت آن متفاوت است) بهترین مواد مغذی برای بسیاری از ورزشکاران به شمار می آیند.

دکتر مجتبی خادم- مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان سمنان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.