شنبه ۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۹

نقش کراتین در بدن

استان فارس(کراتین)

کراتین پروتئینی است که به طور طبیعی در رژیم غذایی و در گوشت قرمز و ماهی(3تا 5 گرم  در هر کیلو گوشت) وجود دارد و به طور طبیعی در کلیه و کبد انسان کراتین فسفات نیز ساخته می شود؛ با این حال بدن ظرفیت بسیار کمی برای بازسازی کراتین دارد.

*یکی از کارکردهای کراتین در بدن، بازسازی ذخایر انرژی از دست رفته، کاهش خستگی ،لاکتیکی شدن بدن، افزایش توده بدن و تامین انرژی حرکات انفجاری کوتاه مدت با شدت زیاد است.

*مصرف کراتین قبل از تمرین، انرژی مورد نیاز هنگام تمرین را تأمین می کند.

*فسفوکراتین یک مولکول کراتین است که عنصر فسفر به آن متصل شده است.

*مصرف کراتین در ورزشکاران باعث افزایش قابل توجه توان و حجم عضلات و نیز افزایش میزان یک تکرار بیشینه می شود

راهنمای مصرف: بهترین روش مصرف روزانه 20 گرم تا 5 روز و سپس 5 گرم روزانه.

توجه: مصرف این مکمل باید با آب فراوان باشد و در صورت کم ابی ، اثر سوء کراتین بر کلیها نمایان

خواهد شد. همچنین به دلیل ذخیره شدن با آب در بدن، می تواند سبب افزایش وزن کاذب شود که این برای ورزشکاران رده های وزنی در زمان مسابقات مناسب نیست.

 بیماران با مشکل کلیوی، کبدی و گوارش، حتما در خصوص استفاده از کراتین با پزشک مشورت کنند.

محبوبه عسکری/ متخصص تغذیه ورزشی/ عضو کمیته آموزش و پژوهش هیأت پزشکی ورزشی استان کهگیلویه وبویر احمد

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.