کافئین: به دلیل افزایش سوخت و ساز چرب ی ها و آزاد شدن اسیدهای چرب آزاد از بافت چربی، سبب بهبود
عملکرد استقامتی، نگهداری گلیکوژن و افزایش مدت زمان فعالیت متمرکز ورزشکار می شود.
کافئین بخشی از رژیم غذایی طبیعی بسیاری از افراد و رایج ترین داروی محرک در جهان است. ترکیبات
دیگر کافئین شامل تئوفیلین و تئوبرومین است که در چای و شکلات یافت میشود.
راهنمای مصرف: مصرف 3 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن اثرنیروزایی
نکته بسیار مهم:عوارض مصرف کافین می تواند این موارد باشد: بی خوابی، سردرد، تحریک، خونریزی
از دستگاه گوارش، افزایش ادرار، (کم ابی) (سرطان مثانه) مصرف زیاد،لرزشهای شدید عضلانی ،کاهش هماهنگی عضلات
میزان کافئین موجود در مواد غذایی
ماده غذایی میزان مصرف موجودی کافئین (میلی گرم)
150 میلی لیتر |
چای |
|
120 -50 |
150 میلی لیتر |
قهوه |
10 |
250 میلی لیتر |
شکلات داغ |
50 |
330 میلی لیتر |
کوکا کولا |
محبوبه عسکری متخصص تغذیه ورزشی/عضو کمیته اموزش وپژوهش هیات پزشکی ورزشی استان کهگیلویه وبویر احمد
ارسال نظر