شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲

همه چیز خواری یا گوشت خواری یا گیاهخواری؟

خراسان رضوی 1

- تحقیقات گوناگون در سراسر دنیا ثابت کرده اند که اگرچه مصرف متعادل گوشت برای سلامتی بسیار مفید و حتی لازم است، اما مصرف زیاد گوشت و بالاخص گوشت قرمز موجب ایجاد بیماری های مختلف از جمله  چاقی - فشار خون بالا - مشکلات قلبی عروقی - نقرس - پیری زودرس - اختلالات خواب - مشکلات دستگاه گوارش از جمله یبوست - و دیابت می‌شود.
اما این موضوع نباید موجب شود گمان کنیم که صرفاً گیاهخواری مفید و سودمند است. هرچند در ابتدا با داشتن رژیم غذایی گیاهخواری معمولاً در افراد چاق چربی خون و چربی احشایی کاهش می‌یابد، وزن در افراد دارای اضافه وزن متعادل تر می‌شود، آرامش درونی فرد بهبود می‌یابد و بسیاری فواید دیگر اما گیاه‌خواری طولانی هم مضرات خودش را دارد که از آن جمله می‌توان به کمبود های ویتامینی مخصوصاً کمبود ویتامین D و B12 و کمبود آهن و در ادامه کم خونی - همچنین اختلالات افسردگی و افزایش اضطراب - ریزش مو ضعیف شدن پوست و ناخن ها - مشکلات گوارشی از جمله نفخ و اسهال (IBS) - افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان -  اختلال خواب - و گرسنگی کاذب اشاره کرد. ناگفته نماند گیاهخوارن اگرچه وزن متناسب تری دارند اما معمولا نسبت عضله آنها نسبت به وزن‌شان کمتر از دیگران است.


پس چه کنیم؟
بهترین برنامه غذایی ای که ما به شما پیشنهاد می‌کنیم، رژیمی متعادل و مملو از غذاهایی با تنوع زیاد می‌باشد. هر فرد بالغ باید تقریبا بصورت روزانه ۲۵ الی ۳۰ گرم فیبر و هفته ای ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم گوشت مصرف کند به اندازه کافی آب بنوشد، با غلات و حبوبات دوست باشد و از مصرف روغن های سالم غافل نشود.
بدن انسان نه برای گیاهخواری و نه برای برای گوشت خواری، بلکه برای همه چیز خواری طراحی شده است.
تحقیقات نشان می‌دهد بیشترین طول عمر با بالاترین شاخص های سلامتی، متعلق به افراد همه چیز خواری که تحرک مناسبی در طول زندگی خود دارند می‌باشد. همچنین عموم قهرمانان ورزشی نه صرفاً گیاهخوار و نه صرفاً گوشت خوار، بلکه همه چیز خوار هستد 

امیر روح‌بخش ارفعی / کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دبیر کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان خراسان رضوی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.