شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۶

کالری منفی چیست؟

کالری منفی

به گزارش دفتر استان فارس پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران،کالری منفی به این معنی است که میزان انرژی که فرد برای هضم و جذب یک ماده غذایی صرف می کند بیشتر از انرژی ای باشد که آن ماده غذایی می تواند آزاد کند. برای مثال اگر ما ۱۰ کالری کرفس بخوریم و ۲۰ کالری انرژی برای هضم و جذب آن مصرف شود، در این صورت وارد حیطه کالری منفی شده ایم، اما آیا واقعا چنین چیزی وجود دارد؟

حقیقت این است که همه مواد غذایی دست کم دارای میزانی کالری هستند، هنگامی که این مواد وارد بدن می شوند بدن را به تکاپو می اندازند. بعضی از مواد غذایی مانند کرفس، شاهی، کلم، خیار، قارچ و گوجه فرنگی دارای مقدار کمی کالری هستند.غذاهایی که کالری کمی دارند، به این دلیل که بدن برای هضم این غذاها نیز انرژی مصرف می‌ کند، در واقع کمتر از مقدار مورد انتظار ما انرژی تولید می‌ کنند.برنامه های غذایی بسیار کم کالری و به ویژه برنامه هایی که تنها روی یک نوع غذا تمرکز دارند بی مصرف و موقتی هستند و هیچگونه تحقیقات یا متخصصی، چنین روشی را توصیه نمی کند.به جای تمرکز روی راه های اضافه کردن غذاهای کالری منفی برای کاهش وزن، لازم است به نمای کلی برنامه غذایی نگاه کنیم.اگر فقط چند نوع غذای خاص را با هدف کاهش وزن بخوریم، خطر اینکه کمبود برخی از مواد مغذی را پیدا کنیم بالا می رود. هیچ غذای کاملی وجود ندارد که بتواند پاسخ تمام نیازهای بدن را بدهد. به همین دلیل است که باید در برنامه غذایی خود از انواع غذاها و میوه و سبزی استفاده کنیم.البته هنوز هم به طور قطعی نمی توان ادعا کرد که غذاهایی با کالری منفی وجود ندارد و نمی توان گفت که این امر حققیت دارد یا در حد یک تئوری مردود است. برای اثبات این تئوری نیاز به تحقیقات بیشتری است. به هر حال ما تنها روی این امر می توانیم تاکید کنیم که مصرف غذاهایی که در ظاهر حاوی کالری بالایی نیستند، سبب می شود تا افراد بتوانند وزن خود را پایین بیاورند و همین امر خود می تواند به عنوان گزینه مثبتی برای یک شروع ایده آل پیرامون کاهش وزن دائمی قلمداد شود.

«آیدا نجفی»، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.