یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸

سازمان بهداشت جهانی: به پایان همه‌گیری نزدیک می‌شویم

تدروس

مدیرکل سازمان بهداشت جهانی (WHO) بر اساس نتایج مثبت ارائه‌شده آزمایش واکسن‌های کرونا گفت: "به پایان همه‌گیری نزدیک می‌شویم."

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پزشکی ورزشی ایران به نقل از انتخاب، تدروس آدهانوم گبرسیوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: نتایج مثبت آزمایش‌های واکسن کرونا به معنای این است که اکنون افراد می‌توانند به پایان همه‌گیری فکر کنند، بااین‌حال، وی به کشورهای ثروتمند هشدار داد که از کشورهای فقیر و حاشیه‌ای در این مورد سوءاستفاده نکنند.

وی در سخنرانی خود در جلسه ویژه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: در هفته‌های اخیر با نتایج مثبت آزمایش‌های واکسن، امیدواری افزایش‌یافته است، اما صریح بگویم ما به‌سادگی نمی‌توانیم جهانی را بپذیریم که در آن حقوق فقیران و حاشیه‌نشینان توسط ثروتمندان و قدرتمندان در لشکرکشی واکسن‌ها لگدمال شود.

وی خواستار تقسیم عادلانه کالاهای عمومی جهانی شد تا هیچ کشوری از دیگر کشورها عقب نماند. وی گفت: کاهش نابرابری‌ها پس از همه‌گیری آغاز نمی‌شود و این مورد باید بخشی از مقابله با کرونا باشد.

تدروس آدهانوم بدون نام بردن از کشوری گفت که برخی پاسخ مساوی به بحران جهانی بهداشت نداده‌اند و برخی هم به‌طور مساوی تحت تاثیر آن قرار نگرفته‌اند. وی گفت: موفقیت کشورهایی که از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کردند، به دلیل جغرافیای آن کشور نیست.

رئیس سازمان بهداشت جهانی گفت: این کشورها ثابت کرده‌اند که با علم، همبستگی و فداکاری می‌توان این ویروس را مهار کرد و افزود در مکان‌هایی که علم تحت تاثیر تئوری‌های توطئه‌آمیز قرار گیرد، این عفونت نیز گسترش می‌یابد.

تدروس همچنین چهار زمینه اصلی را در نظر گرفت که در آن سازمان ملل برای پایان دادن به همه‌گیری و ایجاد جهان پس از کرونا باید انجام دهد. وی خواستار سرمایه‌گذاری در واکسن‌ها، برداشتن گام‌هایی برای آماده بودن برای جلوگیری از بیماری همه‌گیر بعدی و ارتقاء سلامت به‌عنوان پایه‌ای برای صلح و رفاه و حفاظت از آینده مشترک شد.

تدروس در مورد آمادگی برای واکسن بعدی، خاطرنشان کرد که بسیاری از کشورها نتوانسته‌اند به شیوع سندرم تنفسی حاد شدید، سندرم تنفسی خاورمیانه مرتبط با ویروس کرونا، بیماری آنفلوآنزای خوکی و سایر بیماری‌های عفونی پاسخ مثبت دهند. وی گفت: اکنون همه کشورها باید تدابیری اندیشیده و در پیش‌بینی، جلوگیری، کنترل و تخفیف بحران بعدی سرمایه‌گذاری کنند.  

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.